Indyjski chlebek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski chlebek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

1.5 szklanki

1 łyżeczka

100 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wymieszaj w misce, dolej wodę i zgnieć ciasto.

Krok 2

Podziel na 6 części, uformuj z nich kulki i oprósz mąką, przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.

Krok 3

Każdą kulkę rozwałkuj i odstaw znów na 10 minut.

Krok 4

Nagrzej piekarnik na 250 stopni. Chlebki wyłóż na blachę, oprósz mąką i piecz 10 minut.

1

Opinie o przepisie

  • Aurelia Świeczkowska

    Aurelia Świeczkowska , 09.07.2017

    Dziś zrobiłam po raz pierwszy ten chlebek,ale zamiast ghee użyłam zwykłego masła 82% i wyszło smakowicie.Moim domownikom bardzo smakował.Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski chlebek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej