Indyjski chlebek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski chlebek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

1.5 szklanki

1 łyżeczka

100 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wymieszaj w misce, dolej wodę i zgnieć ciasto.

Krok 2

Podziel na 6 części, uformuj z nich kulki i oprósz mąką, przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.

Krok 3

Każdą kulkę rozwałkuj i odstaw znów na 10 minut.

Krok 4

Nagrzej piekarnik na 250 stopni. Chlebki wyłóż na blachę, oprósz mąką i piecz 10 minut.

1

Opinie o przepisie

  • Aurelia Świeczkowska

    Aurelia Świeczkowska , 09.07.2017

    Dziś zrobiłam po raz pierwszy ten chlebek,ale zamiast ghee użyłam zwykłego masła 82% i wyszło smakowicie.Moim domownikom bardzo smakował.Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski chlebek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski chlebek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej