
Składniki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżeczka
1.5 szklanki
1 łyżeczka
100 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki wymieszaj w misce, dolej wodę i zgnieć ciasto.
Krok 2
Podziel na 6 części, uformuj z nich kulki i oprósz mąką, przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.
Krok 3
Każdą kulkę rozwałkuj i odstaw znów na 10 minut.
Krok 4
Nagrzej piekarnik na 250 stopni. Chlebki wyłóż na blachę, oprósz mąką i piecz 10 minut.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej