
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
3 sztuki
3 szklanki
25 dekagramów
30 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj w bulionie.
Krok 2
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 3
Kiełbasę pokrój na kawałki.
Krok 4
Kaszę wymieszaj z cebulą, jajkami, serkiem, bułką tartą i kiełbasą. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 5
Masę przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Zapiekaj 45 minut w temperaturze 190 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej