
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
3 sztuki
3 szklanki
25 dekagramów
30 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj w bulionie.
Krok 2
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 3
Kiełbasę pokrój na kawałki.
Krok 4
Kaszę wymieszaj z cebulą, jajkami, serkiem, bułką tartą i kiełbasą. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 5
Masę przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Zapiekaj 45 minut w temperaturze 190 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























