Zapiekanka z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

3 szklanki

25 dekagramów

30 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w bulionie.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 3

Kiełbasę pokrój na kawałki.

Krok 4

Kaszę wymieszaj z cebulą, jajkami, serkiem, bułką tartą i kiełbasą. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 5

Masę przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Zapiekaj 45 minut w temperaturze 190 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz z cukinią
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej