Zapiekanka z kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

66

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

3 szklanki

25 dekagramów

30 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w bulionie.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 3

Kiełbasę pokrój na kawałki.

Krok 4

Kaszę wymieszaj z cebulą, jajkami, serkiem, bułką tartą i kiełbasą. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 5

Masę przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Zapiekaj 45 minut w temperaturze 190 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej