Jabłka pieczone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka pieczone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

1.5 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj jabłka i usuń gniazda nasienne.

Krok 2

Cukier wymieszaj z cynamonem i wsyp w miejsca po gniazdach nasiennych.

Krok 3

Wysmaruj tłuszczem naczynie żaroodporne i ułóż w nim jabłka.

Krok 4

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej