Jabłka pieczone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka pieczone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

1.5 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj jabłka i usuń gniazda nasienne.

Krok 2

Cukier wymieszaj z cynamonem i wsyp w miejsca po gniazdach nasiennych.

Krok 3

Wysmaruj tłuszczem naczynie żaroodporne i ułóż w nim jabłka.

Krok 4

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gołąbki - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej