
Składniki
3 łyżki
1 łyżeczka
1.5 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj jabłka i usuń gniazda nasienne.
Krok 2
Cukier wymieszaj z cynamonem i wsyp w miejsca po gniazdach nasiennych.
Krok 3
Wysmaruj tłuszczem naczynie żaroodporne i ułóż w nim jabłka.
Krok 4
Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej