Jabłka pieczone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka pieczone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

1.5 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj jabłka i usuń gniazda nasienne.

Krok 2

Cukier wymieszaj z cynamonem i wsyp w miejsca po gniazdach nasiennych.

Krok 3

Wysmaruj tłuszczem naczynie żaroodporne i ułóż w nim jabłka.

Krok 4

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka pieczone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Fasolka po bretońsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej