
Składniki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżeczka
500 gramów
3 łyżki
0.5 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz i drobno pokrój. Skrop sokiem z cytryny
Krok 2
W rondlu stop masło, włóż jabłka, dodaj cynamon, cukier i wino.
Krok 3
Gotuj 30 minut na małym ogniu.
Krok 4
Zmiksuj, przestudź i wymieszaj ze śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej