Sos jabłkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos jabłkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżeczka

500 gramów

3 łyżki

0.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz i drobno pokrój. Skrop sokiem z cytryny

Krok 2

W rondlu stop masło, włóż jabłka, dodaj cynamon, cukier i wino.

Krok 3

Gotuj 30 minut na małym ogniu.

Krok 4

Zmiksuj, przestudź i wymieszaj ze śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej