Mięso na meksykańską nutę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso na meksykańską nutę

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 kilogram

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podziel na 5 porcji. Natrzyj przyprawą do dań meksykańskich, wstaw na 20 minut do lodówki.

Krok 2

Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż razem na oleju.

Krok 3

Odsącz kukurydzę i fasolę. Fasolę szparagową krótko obgotuj w osolonym wrzątku, odcedź i pokrój na kawałki o długości 2 cm.

Krok 4

Ogórka konserwowego pokrój w kosteczkę. Wszystkie składniki połącz i dopraw.

Krok 5

Mięso obsmaż na oleju, podlej wodą i rozpuść w niej kostki Knorr. Duś przez około 45 minut pod przykryciem.

Krok 6

Mięso połącz z sosem i duś do czasu, gdy stanie się miękkie. Możesz serwować z kaszą gryczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso na meksykańską nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso na meksykańską nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso na meksykańską nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso na meksykańską nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso na meksykańską nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso na meksykańską nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso na meksykańską nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso na meksykańską nutę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej