
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 kilogram
1 sztuka
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podziel na 5 porcji. Natrzyj przyprawą do dań meksykańskich, wstaw na 20 minut do lodówki.
Krok 2
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż razem na oleju.
Krok 3
Odsącz kukurydzę i fasolę. Fasolę szparagową krótko obgotuj w osolonym wrzątku, odcedź i pokrój na kawałki o długości 2 cm.
Krok 4
Ogórka konserwowego pokrój w kosteczkę. Wszystkie składniki połącz i dopraw.
Krok 5
Mięso obsmaż na oleju, podlej wodą i rozpuść w niej kostki Knorr. Duś przez około 45 minut pod przykryciem.
Krok 6
Mięso połącz z sosem i duś do czasu, gdy stanie się miękkie. Możesz serwować z kaszą gryczaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej