
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 kilogram
1 sztuka
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podziel na 5 porcji. Natrzyj przyprawą do dań meksykańskich, wstaw na 20 minut do lodówki.
Krok 2
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż razem na oleju.
Krok 3
Odsącz kukurydzę i fasolę. Fasolę szparagową krótko obgotuj w osolonym wrzątku, odcedź i pokrój na kawałki o długości 2 cm.
Krok 4
Ogórka konserwowego pokrój w kosteczkę. Wszystkie składniki połącz i dopraw.
Krok 5
Mięso obsmaż na oleju, podlej wodą i rozpuść w niej kostki Knorr. Duś przez około 45 minut pod przykryciem.
Krok 6
Mięso połącz z sosem i duś do czasu, gdy stanie się miękkie. Możesz serwować z kaszą gryczaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























