Mięso na meksykańską nutę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso na meksykańską nutę

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 kilogram

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podziel na 5 porcji. Natrzyj przyprawą do dań meksykańskich, wstaw na 20 minut do lodówki.

Krok 2

Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż razem na oleju.

Krok 3

Odsącz kukurydzę i fasolę. Fasolę szparagową krótko obgotuj w osolonym wrzątku, odcedź i pokrój na kawałki o długości 2 cm.

Krok 4

Ogórka konserwowego pokrój w kosteczkę. Wszystkie składniki połącz i dopraw.

Krok 5

Mięso obsmaż na oleju, podlej wodą i rozpuść w niej kostki Knorr. Duś przez około 45 minut pod przykryciem.

Krok 6

Mięso połącz z sosem i duś do czasu, gdy stanie się miękkie. Możesz serwować z kaszą gryczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso na meksykańską nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso na meksykańską nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso na meksykańską nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso na meksykańską nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso na meksykańską nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso na meksykańską nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso na meksykańską nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso na meksykańską nutę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej