
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 kilogram
1 sztuka
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podziel na 5 porcji. Natrzyj przyprawą do dań meksykańskich, wstaw na 20 minut do lodówki.
Krok 2
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż razem na oleju.
Krok 3
Odsącz kukurydzę i fasolę. Fasolę szparagową krótko obgotuj w osolonym wrzątku, odcedź i pokrój na kawałki o długości 2 cm.
Krok 4
Ogórka konserwowego pokrój w kosteczkę. Wszystkie składniki połącz i dopraw.
Krok 5
Mięso obsmaż na oleju, podlej wodą i rozpuść w niej kostki Knorr. Duś przez około 45 minut pod przykryciem.
Krok 6
Mięso połącz z sosem i duś do czasu, gdy stanie się miękkie. Możesz serwować z kaszą gryczaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej