Rybne szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne szaszłyki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

200 gramów

2 łyżki

500 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą do ryb, odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Cebulę i pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 3

Filety pokrój w kostkę.

Krok 4

Na szpadki nadziewaj na zmianę pieczarki, cebulę, plastry boczku, rybę.

Krok 5

Tak przygotowane posyp przyprawami, posmaruj olejem i upiecz na grillu. Na koniec posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak czkmeruli - VIDEO
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej