Rybne szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne szaszłyki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

200 gramów

2 łyżki

500 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą do ryb, odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Cebulę i pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 3

Filety pokrój w kostkę.

Krok 4

Na szpadki nadziewaj na zmianę pieczarki, cebulę, plastry boczku, rybę.

Krok 5

Tak przygotowane posyp przyprawami, posmaruj olejem i upiecz na grillu. Na koniec posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej