
Składniki
3 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
500 gramów
1 szczypta
200 gramów
2 łyżki
500 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą do ryb, odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Cebulę i pieczarki pokrój w plasterki.
Krok 3
Filety pokrój w kostkę.
Krok 4
Na szpadki nadziewaj na zmianę pieczarki, cebulę, plastry boczku, rybę.
Krok 5
Tak przygotowane posyp przyprawami, posmaruj olejem i upiecz na grillu. Na koniec posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























