
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
11.5 łyżki
4 sztuki
null
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
40 dekagramów
15 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet jagnięcy umyj i pokrój w kostkę o boku około 2,5 centymetra.
Krok 2
Cebulki pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 3
Składniki marynaty dobrze wymieszaj i umieść w niej mięso. Odstaw na 15 minut.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć czosnek, a po minucie dodaj marynowane mięso. Smaż przez 3 minuty.
Krok 5
Dodaj cebulki i smaż do czasu, gdy się zeszklą.
Krok 6
Teraz dodaj miód, wlej sherry i smaż kolejne 2 minuty.
Krok 7
Na koniec dolej olej sezamowy i całość wymieszaj. Gotowe danie podawaj z ugotowanym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej