
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
11.5 łyżki
4 sztuki
null
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
40 dekagramów
15 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet jagnięcy umyj i pokrój w kostkę o boku około 2,5 centymetra.
Krok 2
Cebulki pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 3
Składniki marynaty dobrze wymieszaj i umieść w niej mięso. Odstaw na 15 minut.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć czosnek, a po minucie dodaj marynowane mięso. Smaż przez 3 minuty.
Krok 5
Dodaj cebulki i smaż do czasu, gdy się zeszklą.
Krok 6
Teraz dodaj miód, wlej sherry i smaż kolejne 2 minuty.
Krok 7
Na koniec dolej olej sezamowy i całość wymieszaj. Gotowe danie podawaj z ugotowanym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej