Jagnię w cebulkach szalotkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnię w cebulkach szalotkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

11.5 łyżki

4 sztuki

null

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

40 dekagramów

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet jagnięcy umyj i pokrój w kostkę o boku około 2,5 centymetra.

Krok 2

Cebulki pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 3

Składniki marynaty dobrze wymieszaj i umieść w niej mięso. Odstaw na 15 minut.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek, a po minucie dodaj marynowane mięso. Smaż przez 3 minuty.

Krok 5

Dodaj cebulki i smaż do czasu, gdy się zeszklą.

Krok 6

Teraz dodaj miód, wlej sherry i smaż kolejne 2 minuty.

Krok 7

Na koniec dolej olej sezamowy i całość wymieszaj. Gotowe danie podawaj z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnię w cebulkach szalotkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnię w cebulkach szalotkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnię w cebulkach szalotkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnię w cebulkach szalotkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnię w cebulkach szalotkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnię w cebulkach szalotkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnię w cebulkach szalotkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnię w cebulkach szalotkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej