Jagnię w cebulkach szalotkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnię w cebulkach szalotkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

11.5 łyżki

4 sztuki

null

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

40 dekagramów

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet jagnięcy umyj i pokrój w kostkę o boku około 2,5 centymetra.

Krok 2

Cebulki pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 3

Składniki marynaty dobrze wymieszaj i umieść w niej mięso. Odstaw na 15 minut.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek, a po minucie dodaj marynowane mięso. Smaż przez 3 minuty.

Krok 5

Dodaj cebulki i smaż do czasu, gdy się zeszklą.

Krok 6

Teraz dodaj miód, wlej sherry i smaż kolejne 2 minuty.

Krok 7

Na koniec dolej olej sezamowy i całość wymieszaj. Gotowe danie podawaj z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnię w cebulkach szalotkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnię w cebulkach szalotkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnię w cebulkach szalotkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnię w cebulkach szalotkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnię w cebulkach szalotkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnię w cebulkach szalotkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnię w cebulkach szalotkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnię w cebulkach szalotkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej