Samosa z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Samosa z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

4 łyżki

500 gramów

2 łyżeczki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

null

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

null

1 łyżeczka

25 gramów

600 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj do nich ghee i jogurt, wyrób na gładkie ciasto.

Krok 2

Z ciasta uformuj kulki o średnicy 2cm, które rozwałku na placki o średnicy około 15 cm podsypując mąką. Placuszki przekrój na połowy.

Krok 3

Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i podsmaż na ghee. Dodaj mięso, groszek oraz przyprawy. Smaż przez 5 minut.

Krok 4

Do farszu dolej trochę wody i duś pod przykryciem przez 10 minut. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 5

Placki napełniaj farszem, brzegi zwilż wodą i lep pierogi.

Krok 6

Samosy usmaż w oleju na złoto. Podawaj z chutneyem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Samosa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Samosa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Samosa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Samosa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Samosa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Samosa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Samosa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej