Proste kotleciki z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne i łatwe kotleciki

Autor: Martynaaa

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokroić w większą kostkę.

Krok 2

Przełożyć do miski, dodać musztardę, jajka, maggi, cebulę pokrojona w kostkę, ser żółty starty na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Dodać mąkę, według konsystencji aby nie było ciasto za rzadkie. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Krok 4

Rozgrzać olej na patelni i na gorący oleju ułożyć masę na kształt kotletów. Piec aż mięso będzie miękkie. SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa ramen
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej