Proste kotleciki z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne i łatwe kotleciki

Autor: Martynaaa

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokroić w większą kostkę.

Krok 2

Przełożyć do miski, dodać musztardę, jajka, maggi, cebulę pokrojona w kostkę, ser żółty starty na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Dodać mąkę, według konsystencji aby nie było ciasto za rzadkie. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Krok 4

Rozgrzać olej na patelni i na gorący oleju ułożyć masę na kształt kotletów. Piec aż mięso będzie miękkie. SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bigos Wielkopolski
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej