Proste kotleciki z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne i łatwe kotleciki

Autor: Martynaaa

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokroić w większą kostkę.

Krok 2

Przełożyć do miski, dodać musztardę, jajka, maggi, cebulę pokrojona w kostkę, ser żółty starty na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Dodać mąkę, według konsystencji aby nie było ciasto za rzadkie. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Krok 4

Rozgrzać olej na patelni i na gorący oleju ułożyć masę na kształt kotletów. Piec aż mięso będzie miękkie. SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej