
Składniki
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokroić w większą kostkę.
Krok 2
Przełożyć do miski, dodać musztardę, jajka, maggi, cebulę pokrojona w kostkę, ser żółty starty na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
Dodać mąkę, według konsystencji aby nie było ciasto za rzadkie. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 4
Rozgrzać olej na patelni i na gorący oleju ułożyć masę na kształt kotletów. Piec aż mięso będzie miękkie. SMACZNEGO!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























