
Składniki
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokroić w większą kostkę.
Krok 2
Przełożyć do miski, dodać musztardę, jajka, maggi, cebulę pokrojona w kostkę, ser żółty starty na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
Dodać mąkę, według konsystencji aby nie było ciasto za rzadkie. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 4
Rozgrzać olej na patelni i na gorący oleju ułożyć masę na kształt kotletów. Piec aż mięso będzie miękkie. SMACZNEGO!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej