Proste kotleciki z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne i łatwe kotleciki

Autor: Martynaaa

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokroić w większą kostkę.

Krok 2

Przełożyć do miski, dodać musztardę, jajka, maggi, cebulę pokrojona w kostkę, ser żółty starty na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Dodać mąkę, według konsystencji aby nie było ciasto za rzadkie. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Krok 4

Rozgrzać olej na patelni i na gorący oleju ułożyć masę na kształt kotletów. Piec aż mięso będzie miękkie. SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej