Proste kotleciki z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne i łatwe kotleciki

Autor: Martynaaa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokroić w większą kostkę.

Krok 2

Przełożyć do miski, dodać musztardę, jajka, maggi, cebulę pokrojona w kostkę, ser żółty starty na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Dodać mąkę, według konsystencji aby nie było ciasto za rzadkie. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Krok 4

Rozgrzać olej na patelni i na gorący oleju ułożyć masę na kształt kotletów. Piec aż mięso będzie miękkie. SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne i łatwe kotleciki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Zupa serowo - porowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej