Jaja marmurkowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

6 ziaren

15 ziaren

10 ziaren

2 sztuki

2 łyżeczki

1 sztuka

40 mililitrów

2 łyżki

100 mililitrów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na pół twardo, prze 6-7 minut.

Krok 2

W tym czasie wszystkie przyprawy przesyp do moździerza i utłucz.

Krok 3

Jajka ostudź i potłucz skorupki, ale nie zdejmuj ich.

Krok 4

Jajka przełóż do rondelka, dodaj wszystkie przyprawy, herbatę, dwie łyżki sosu sojowego oraz sherry.

Krok 5

Zalej 3/4 litra wody i gotuj przez 10 minut pod przykryciem od momentu wrzenia. Następnie trzymaj w gorącej wodzie kolejne 5 minut.

Krok 6

40 ml sosu sojowego zmieszaj dokładnie z tabasco, posiekanym szczypiorkiem oraz sosem sałatkowym Knorr. .

Krok 7

Jajka ostudź, obierz ze skorupek i przekrój na ćwiartki. W sosjerce podawaj sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej