Jaja marmurkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja marmurkowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

6 ziaren

15 ziaren

4 sztuki

2 łyżeczki

40 mililitrów

10 ziaren

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na pół twardo, prze 6-7 minut.

Krok 2

W tym czasie wszystkie przyprawy przesyp do moździerza i utłucz.

Krok 3

Jajka ostudź i potłucz skorupki, ale nie zdejmuj ich.

Krok 4

Jajka przełóż do rondelka, dodaj wszystkie przyprawy, herbatę, dwie łyżki sosu sojowego oraz sherry.

Krok 5

Zalej 3/4 litra wody i gotuj przez 10 minut pod przykryciem od momentu wrzenia. Następnie trzymaj w gorącej wodzie kolejne 5 minut.

Krok 6

40 ml sosu sojowego zmieszaj dokładnie z tabasco, posiekanym szczypiorkiem oraz sosem sałatkowym Knorr. .

Krok 7

Jajka ostudź, obierz ze skorupek i przekrój na ćwiartki. W sosjerce podawaj sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja marmurkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej