Jajka na sałacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka na sałacie

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 opakowanie

null

4 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę mieszamy z mąką i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 2

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, posypujemy dwiema łyżkami żółtego sera, zalewamy śmietaną i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni na 5 minut.

Krok 3

Gdy śmietana się zagotuje, naczynie wyjmujemy, wbijamy jajka tak by żółtka się nie rozlały, oprószamy pieprzem i solą i pozostałym serem.

Krok 4

Całość wstawiamy z powrotem do piekarnika. Na 5 minut.

Krok 5

Gdy białka się zetną a żółtka będą jeszcze lekko płynne wyjmij potrawę i chwilę poczekaj. Podawaj porcję na liściu sałaty wraz z grzankami z chleba tostowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka na sałacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej