
Składniki
1 szczypta
4 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 opakowanie
null
4 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę mieszamy z mąką i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 2
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, posypujemy dwiema łyżkami żółtego sera, zalewamy śmietaną i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni na 5 minut.
Krok 3
Gdy śmietana się zagotuje, naczynie wyjmujemy, wbijamy jajka tak by żółtka się nie rozlały, oprószamy pieprzem i solą i pozostałym serem.
Krok 4
Całość wstawiamy z powrotem do piekarnika. Na 5 minut.
Krok 5
Gdy białka się zetną a żółtka będą jeszcze lekko płynne wyjmij potrawę i chwilę poczekaj. Podawaj porcję na liściu sałaty wraz z grzankami z chleba tostowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej