Jajka na sałacie

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżeczka

4 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 szklanka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę mieszamy z mąką i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 2

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, posypujemy dwiema łyżkami żółtego sera, zalewamy śmietaną i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni na 5 minut.

Krok 3

Gdy śmietana się zagotuje, naczynie wyjmujemy, wbijamy jajka tak by żółtka się nie rozlały, oprószamy pieprzem i solą i pozostałym serem.

Krok 4

Całość wstawiamy z powrotem do piekarnika. Na 5 minut.

Krok 5

Gdy białka się zetną a żółtka będą jeszcze lekko płynne wyjmij potrawę i chwilę poczekaj. Podawaj porcję na liściu sałaty wraz z grzankami z chleba tostowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Shakshuka
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej