Składniki
1 szczypta
4 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 opakowanie
null
4 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę mieszamy z mąką i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 2
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, posypujemy dwiema łyżkami żółtego sera, zalewamy śmietaną i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni na 5 minut.
Krok 3
Gdy śmietana się zagotuje, naczynie wyjmujemy, wbijamy jajka tak by żółtka się nie rozlały, oprószamy pieprzem i solą i pozostałym serem.
Krok 4
Całość wstawiamy z powrotem do piekarnika. Na 5 minut.
Krok 5
Gdy białka się zetną a żółtka będą jeszcze lekko płynne wyjmij potrawę i chwilę poczekaj. Podawaj porcję na liściu sałaty wraz z grzankami z chleba tostowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej