Panierowany ser brie z żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowny brie

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser Brie pokroić na 3 trójkaty takiej samej wielkości.

Krok 2

Na 3 talerzach umieścić kolejno:mąkę,rozkłócone jajko oraz bułkę tartą.kostki sera obtoczyć kolejno w mące,jak=jku i bułce tartej,lekko dociskajac bułkę tartą ze wszystkich stron,żeby panierka nie rozpadła się podczas smażenia ,a ser nie wypłyną na patelnię.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim ser,ostrożnie obracajac tak,aby panierka przyrumieniła się ze wszystkich stron.Ser powinien stać się miękki.

Krok 4

Gotowe trójkąciki przełozyć na ręcznik papierowy,żebyobciekły z nadmiaru tłuszczu.Udekorować żurawiną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej