Panierowany ser brie z żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowny brie

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser Brie pokroić na 3 trójkaty takiej samej wielkości.

Krok 2

Na 3 talerzach umieścić kolejno:mąkę,rozkłócone jajko oraz bułkę tartą.kostki sera obtoczyć kolejno w mące,jak=jku i bułce tartej,lekko dociskajac bułkę tartą ze wszystkich stron,żeby panierka nie rozpadła się podczas smażenia ,a ser nie wypłyną na patelnię.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim ser,ostrożnie obracajac tak,aby panierka przyrumieniła się ze wszystkich stron.Ser powinien stać się miękki.

Krok 4

Gotowe trójkąciki przełozyć na ręcznik papierowy,żebyobciekły z nadmiaru tłuszczu.Udekorować żurawiną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej