
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser Brie pokroić na 3 trójkaty takiej samej wielkości.
Krok 2
Na 3 talerzach umieścić kolejno:mąkę,rozkłócone jajko oraz bułkę tartą.kostki sera obtoczyć kolejno w mące,jak=jku i bułce tartej,lekko dociskajac bułkę tartą ze wszystkich stron,żeby panierka nie rozpadła się podczas smażenia ,a ser nie wypłyną na patelnię.
Krok 3
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim ser,ostrożnie obracajac tak,aby panierka przyrumieniła się ze wszystkich stron.Ser powinien stać się miękki.
Krok 4
Gotowe trójkąciki przełozyć na ręcznik papierowy,żebyobciekły z nadmiaru tłuszczu.Udekorować żurawiną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























