
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser Brie pokroić na 3 trójkaty takiej samej wielkości.
Krok 2
Na 3 talerzach umieścić kolejno:mąkę,rozkłócone jajko oraz bułkę tartą.kostki sera obtoczyć kolejno w mące,jak=jku i bułce tartej,lekko dociskajac bułkę tartą ze wszystkich stron,żeby panierka nie rozpadła się podczas smażenia ,a ser nie wypłyną na patelnię.
Krok 3
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim ser,ostrożnie obracajac tak,aby panierka przyrumieniła się ze wszystkich stron.Ser powinien stać się miękki.
Krok 4
Gotowe trójkąciki przełozyć na ręcznik papierowy,żebyobciekły z nadmiaru tłuszczu.Udekorować żurawiną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej