Panierowany ser brie z żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowny brie

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser Brie pokroić na 3 trójkaty takiej samej wielkości.

Krok 2

Na 3 talerzach umieścić kolejno:mąkę,rozkłócone jajko oraz bułkę tartą.kostki sera obtoczyć kolejno w mące,jak=jku i bułce tartej,lekko dociskajac bułkę tartą ze wszystkich stron,żeby panierka nie rozpadła się podczas smażenia ,a ser nie wypłyną na patelnię.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim ser,ostrożnie obracajac tak,aby panierka przyrumieniła się ze wszystkich stron.Ser powinien stać się miękki.

Krok 4

Gotowe trójkąciki przełozyć na ręcznik papierowy,żebyobciekły z nadmiaru tłuszczu.Udekorować żurawiną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej