Panierowny brie

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser Brie pokroić na 3 trójkaty takiej samej wielkości.

Krok 2

Na 3 talerzach umieścić kolejno:mąkę,rozkłócone jajko oraz bułkę tartą.kostki sera obtoczyć kolejno w mące,jak=jku i bułce tartej,lekko dociskajac bułkę tartą ze wszystkich stron,żeby panierka nie rozpadła się podczas smażenia ,a ser nie wypłyną na patelnię.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim ser,ostrożnie obracajac tak,aby panierka przyrumieniła się ze wszystkich stron.Ser powinien stać się miękki.

Krok 4

Gotowe trójkąciki przełozyć na ręcznik papierowy,żebyobciekły z nadmiaru tłuszczu.Udekorować żurawiną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowny brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chleb w jajku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej