Jajka w miseczkach pomidorowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w miseczkach pomidorowych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null szczypt

null szczypt

4 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj dokładnie i osusz, zetnij wierzchy, łyżeczką wyjmij pestki i skrop środki oliwą.

Krok 2

Do każdej pomidorowej miseczki wbij po jednym surowym jajku, oprósz solą i pieprzem.

Krok 3

Piecz zawinięte w folię aluminiową przez 25 minut do momentu, gdy jajko się zetnie.

Krok 4

Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj, posyp jajka w miseczkach pomidorowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w miseczkach pomidorowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w miseczkach pomidorowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w miseczkach pomidorowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w miseczkach pomidorowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w miseczkach pomidorowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w miseczkach pomidorowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w miseczkach pomidorowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w miseczkach pomidorowych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej