
Składniki
4 sztuki
null szczypt
null szczypt
4 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj dokładnie i osusz, zetnij wierzchy, łyżeczką wyjmij pestki i skrop środki oliwą.
Krok 2
Do każdej pomidorowej miseczki wbij po jednym surowym jajku, oprósz solą i pieprzem.
Krok 3
Piecz zawinięte w folię aluminiową przez 25 minut do momentu, gdy jajko się zetnie.
Krok 4
Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj, posyp jajka w miseczkach pomidorowych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej