
Składniki
3 łyżki
30 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1
3 łyżki
50 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Puree ziemniaczane Knorr przygotować zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Lekko ostudzić.
Krok 2
Do puree dodać grysik, jajko i gałkę muszkatołową. Wyrobić ciasto.
Krok 3
Z ciasta uformować wałeczek i pokroić na plastry jednakowej grubości.
Krok 4
Uformować owalne placuszki i panierować w bułce tartej.
Krok 5
Wlej oliwę z oliwek i smaż na rozgrzanej patelni, aż będą miały złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej