Jarskie kotlety ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarskie kotlety ziemniaczane

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

30 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1

3 łyżki

50 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Puree ziemniaczane Knorr przygotować zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Lekko ostudzić.

Krok 2

Do puree dodać grysik, jajko i gałkę muszkatołową. Wyrobić ciasto.

Krok 3

Z ciasta uformować wałeczek i pokroić na plastry jednakowej grubości.

Krok 4

Uformować owalne placuszki i panierować w bułce tartej.

Krok 5

Wlej oliwę z oliwek i smaż na rozgrzanej patelni, aż będą miały złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej