Jarskie kotlety ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarskie kotlety ziemniaczane

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

30 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1

3 łyżki

50 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Puree ziemniaczane Knorr przygotować zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Lekko ostudzić.

Krok 2

Do puree dodać grysik, jajko i gałkę muszkatołową. Wyrobić ciasto.

Krok 3

Z ciasta uformować wałeczek i pokroić na plastry jednakowej grubości.

Krok 4

Uformować owalne placuszki i panierować w bułce tartej.

Krok 5

Wlej oliwę z oliwek i smaż na rozgrzanej patelni, aż będą miały złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej