Jarskie kotlety ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarskie kotlety ziemniaczane

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

30 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1

3 łyżki

50 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Puree ziemniaczane Knorr przygotować zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Lekko ostudzić.

Krok 2

Do puree dodać grysik, jajko i gałkę muszkatołową. Wyrobić ciasto.

Krok 3

Z ciasta uformować wałeczek i pokroić na plastry jednakowej grubości.

Krok 4

Uformować owalne placuszki i panierować w bułce tartej.

Krok 5

Wlej oliwę z oliwek i smaż na rozgrzanej patelni, aż będą miały złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarskie kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej