
Składniki
3 łyżki
30 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1
3 łyżki
50 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Puree ziemniaczane Knorr przygotować zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Lekko ostudzić.
Krok 2
Do puree dodać grysik, jajko i gałkę muszkatołową. Wyrobić ciasto.
Krok 3
Z ciasta uformować wałeczek i pokroić na plastry jednakowej grubości.
Krok 4
Uformować owalne placuszki i panierować w bułce tartej.
Krok 5
Wlej oliwę z oliwek i smaż na rozgrzanej patelni, aż będą miały złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej