Jarzyny z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarzyny z jajkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

300 gramów

2 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły i kalafior podziel na różyczki, a następnie wrzuć do wrzątku i gotuj 3 min.

Krok 2

Marchewki pokrój na słupki, fasolkę wrzucić do wrzątku i gotuj 3 min.

Krok 3

Pora pokrój.

Krok 4

Rozgrzej oliwę i podsmaż na niej marchewkę i fasolkę.

Krok 5

Dodaj brokuły, kalafiora i pora. Przesmaż, podlej wrzątkiem i dusić 5-10 min. Przypraw.

Krok 6

Na drugiej patelni rozpuść masło, usmaż 4 jajka sadzone i oprószyć przyprawami. Podawaj z warzywami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarzyny z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarzyny z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarzyny z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarzyny z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarzyny z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarzyny z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarzyny z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarzyny z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Danie warzywne
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej