Jarzyny z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarzyny z jajkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

300 gramów

2 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły i kalafior podziel na różyczki, a następnie wrzuć do wrzątku i gotuj 3 min.

Krok 2

Marchewki pokrój na słupki, fasolkę wrzucić do wrzątku i gotuj 3 min.

Krok 3

Pora pokrój.

Krok 4

Rozgrzej oliwę i podsmaż na niej marchewkę i fasolkę.

Krok 5

Dodaj brokuły, kalafiora i pora. Przesmaż, podlej wrzątkiem i dusić 5-10 min. Przypraw.

Krok 6

Na drugiej patelni rozpuść masło, usmaż 4 jajka sadzone i oprószyć przyprawami. Podawaj z warzywami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarzyny z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarzyny z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarzyny z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarzyny z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarzyny z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarzyny z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarzyny z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarzyny z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kanapka warzywna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej