Składniki
3 sztuki
null
null
4 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 pęczek
300 gramów
2 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły i kalafior podziel na różyczki, a następnie wrzuć do wrzątku i gotuj 3 min.
Krok 2
Marchewki pokrój na słupki, fasolkę wrzucić do wrzątku i gotuj 3 min.
Krok 3
Pora pokrój.
Krok 4
Rozgrzej oliwę i podsmaż na niej marchewkę i fasolkę.
Krok 5
Dodaj brokuły, kalafiora i pora. Przesmaż, podlej wrzątkiem i dusić 5-10 min. Przypraw.
Krok 6
Na drugiej patelni rozpuść masło, usmaż 4 jajka sadzone i oprószyć przyprawami. Podawaj z warzywami.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej