Kajmak tradycyjny

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

580

22 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 kilograma

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta kruchego zagniatamy i dzielimy na 5 części.

Krok 2

Każdą wałkujemy bardzo cienko i pieczemy oddzielnie w prostokątnej blaszce.

Krok 3

Temperatura pieczenia 175 stopni

Krok 4

Puszki z mlekiem wrzucamy do garnka z wodą tak, żeby były przykryte i gotujemy na wolnym ogniu przez 3 godziny.

Krok 5

Po wystudzeniu otwieramy i masą kajmakową przekładamy wystudzone placki.

Krok 6

Odstawiamy na 24 godziny. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kajmak tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kajmak tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kajmak tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kajmak tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kajmak tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kajmak tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kajmak tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej