Kanapeczki Walentynkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapeczki Walentynkowe

Autor: nal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 sztuki

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kromek dowolnie wybranego pieczywa, za pomocą foremki do kruchych ciasteczek, wycinamy serduszka. Jeżeli nie mamy foremki możemy pobawić się nożem.

Krok 2

Serduszka smarujemy serkiem. Na wierzchu kanapeczki robimy małe ketchupowe serduszko.

Krok 3

Kanapki posypujemy ulubionymi ziołami. Ja użyłam pieprzu cayenne i oregano. Jest to niezwykle prosty w wykonaniu, a ładny w odbiorze prezent dla ukochanej osoby :).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapeczki Walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapeczki Walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapeczki Walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapeczki Walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapeczki Walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapeczki Walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapeczki Walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapeczki Walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kuleczki porowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej