
Składniki
1 łyżka
4 sztuki
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kromek dowolnie wybranego pieczywa, za pomocą foremki do kruchych ciasteczek, wycinamy serduszka. Jeżeli nie mamy foremki możemy pobawić się nożem.
Krok 2
Serduszka smarujemy serkiem. Na wierzchu kanapeczki robimy małe ketchupowe serduszko.
Krok 3
Kanapki posypujemy ulubionymi ziołami. Ja użyłam pieprzu cayenne i oregano. Jest to niezwykle prosty w wykonaniu, a ładny w odbiorze prezent dla ukochanej osoby :).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej