Kanapka "Miodzio"

- Krok 1Biały ser pokrój w plastry.
- Krok 2Kromki pieczywa posmaruj margaryną Rama.
- Krok 3Ser ułóż na kromkach posmarowanych Ramą. Kanapki polej miodem.

Kanapka "Miodzio"
Kanapki przyrządzane na słodko kojarzą się m.in. z miodem oraz pysznymi dżemami z owoców. Zainspiruj się i przygotują kompozycję, która będzie świetną alternatywą dla klasycznych kanapek z wędliną i warzywami. Kanapka „miodzio” łączy w sobie słodycz miodu z kwaśnym posmakiem sera białego. Do jej przygotowania potrzebujesz chrupiącego pieczywa. Sięgnij np. po bagietkę, z której z łatwością zrobisz niewielkie kanapeczki. Ewentualnie zastąp ją ciemnym chlebem – słonecznikowym lub razowym. Wykorzystuj także bułki z ziarnami lub kukurydziane. Kromki wystarczy posmarować margaryną. Na wierzchu ułóż gruby plaster sera białego, dowolnie: chudego, półtłustego lub tłustego. Doskonale nada się to tego tzw. krajanka, która dzięki spójnej konsystencji nie rozpadnie się podczas krojenia. Na koniec kanapki „miodzio” polej dowolnym rodzajem miodu: lipowym, wielokwiatowym czy akacjowym. Gotowe serwuj na śniadanie lub podwieczorek z ciepłym kakao lub mlekiem. Co sądzisz o naszej propozycji? Koniecznie ją wypróbuj.