Tartinki z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartinki z łososiem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

9

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

4 łyżki

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. Twarożek łączymy z jogurtem, kilkoma kroplami soku z cytyny,i posiekanym drobno koperkiem i przyprawą w kostkach - Bazylia. Dokładnie mieszamy by całość miała konsystencję gęstej, jednolitej pasty. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2

Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pieczywo. Łososia kroimy na kawałki, zwijamy w rulonik i wciskamy delikatnie w twarożek. Cytrynę obieramy ze skórki, kroimy na cieńkie plasterki, potem na ćwiartki i układamy na łososiu. Dowolnie ozdabiamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej