Kapusta po hrabiowsku

Autor: Bożena P.

ratingratingratingratingrating

74

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek (3 ząbki) przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać ,kapustę drobno poszatkować. Wymieszać z czosnkiem i solą i chwilę wyciskać.Odstawić na pół godziny, następnie dokładnie odsączyć.

Krok 2

Majonez wymieszać z musztarda i pieprzem (można dodać posiekany koperek). Wymieszać z kapustą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej