Surówka z białej kapusty "Po hrabiowsku" – Zobacz na przepisy.pl

Kapusta po hrabiowsku

Autor: Bożena P.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek (3 ząbki) przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać ,kapustę drobno poszatkować. Wymieszać z czosnkiem i solą i chwilę wyciskać.Odstawić na pół godziny, następnie dokładnie odsączyć.

Krok 2

Majonez wymieszać z musztarda i pieprzem (można dodać posiekany koperek). Wymieszać z kapustą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej