Surówka z białej kapusty "Po hrabiowsku" – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta po hrabiowsku

Autor: Bożena P.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek (3 ząbki) przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać ,kapustę drobno poszatkować. Wymieszać z czosnkiem i solą i chwilę wyciskać.Odstawić na pół godziny, następnie dokładnie odsączyć.

Krok 2

Majonez wymieszać z musztarda i pieprzem (można dodać posiekany koperek). Wymieszać z kapustą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapusta z grochem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej