
Składniki
1 szczypta
0.75 szklanki
2 sztuki
50 gramów
3 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby umyj, oczyść i posyp solą. Podsmaż na maśle*.
Krok 2
Koperek drobno posiekaj.
Krok 3
Karasie ułóż w naczyniu żaroodpornym i posyp koperkiem.
Krok 4
Rozpuść kostki Rosół na włoszczyźnie Knorr we wrzątku. Zalej rybę.
Krok 5
Piecz przez 15 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej