Karasie w bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karasie w bulionie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.75 szklanki

2 sztuki

50 gramów

3 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyj, oczyść i posyp solą. Podsmaż na maśle*.

Krok 2

Koperek drobno posiekaj.

Krok 3

Karasie ułóż w naczyniu żaroodpornym i posyp koperkiem.

Krok 4

Rozpuść kostki Rosół na włoszczyźnie Knorr we wrzątku. Zalej rybę.

Krok 5

Piecz przez 15 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej