Karasie w bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karasie w bulionie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.75 szklanki

2 sztuki

50 gramów

3 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyj, oczyść i posyp solą. Podsmaż na maśle*.

Krok 2

Koperek drobno posiekaj.

Krok 3

Karasie ułóż w naczyniu żaroodpornym i posyp koperkiem.

Krok 4

Rozpuść kostki Rosół na włoszczyźnie Knorr we wrzątku. Zalej rybę.

Krok 5

Piecz przez 15 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej