Karasie w bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karasie w bulionie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

0.75 szklanki

1 szczypta

50 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyj, oczyść i posyp solą. Podsmaż na maśle*.

Krok 2

Koperek drobno posiekaj.

Krok 3

Karasie ułóż w naczyniu żaroodpornym i posyp koperkiem.

Krok 4

Rozpuść kostki Rosół na włoszczyźnie Knorr we wrzątku. Zalej rybę.

Krok 5

Piecz przez 15 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karasie w bulionie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej