Karczek pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karczek pieczony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj karczek różnymi przyprawami i pozostaw na noc.

Krok 2

Na drugi dzień sól wsyp do żaroodpornego naczynia, włóż karczek i piecz około 2 godzin w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

Po upieczeniu pokrój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karczek pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karczek pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karczek pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karczek pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karczek pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karczek pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karczek pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karczek pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej