Karczek pieczony

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0

0

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj karczek różnymi przyprawami i pozostaw na noc.

Krok 2

Na drugi dzień sól wsyp do żaroodpornego naczynia, włóż karczek i piecz około 2 godzin w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

Po upieczeniu pokrój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej