Kaszanka w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszanka w cieście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100

1 sztuka

300 gramów

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszankę pokrój w plastry, zdejmij skórkę. Natkę posiekaj i wymieszaj z krążkami kaszanki.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z dwoma szklankami wody, dodaj jajko. Wymieszaj dokładnie i odstaw na 10 minut, aby ciasto zgęstniało.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta, następnie układaj na nim po jednym krążku kaszanki i przykryj drugą porcją ciasta. Smaż z obu stron na złoty kolor.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszanka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszanka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszanka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszanka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszanka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszanka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszanka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszanka w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej