
Składniki
100
1 sztuka
300 gramów
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszankę pokrój w plastry, zdejmij skórkę. Natkę posiekaj i wymieszaj z krążkami kaszanki.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z dwoma szklankami wody, dodaj jajko. Wymieszaj dokładnie i odstaw na 10 minut, aby ciasto zgęstniało.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta, następnie układaj na nim po jednym krążku kaszanki i przykryj drugą porcją ciasta. Smaż z obu stron na złoty kolor.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej