Kaszanka w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszanka w cieście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100

1 sztuka

300 gramów

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszankę pokrój w plastry, zdejmij skórkę. Natkę posiekaj i wymieszaj z krążkami kaszanki.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z dwoma szklankami wody, dodaj jajko. Wymieszaj dokładnie i odstaw na 10 minut, aby ciasto zgęstniało.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta, następnie układaj na nim po jednym krążku kaszanki i przykryj drugą porcją ciasta. Smaż z obu stron na złoty kolor.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszanka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszanka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszanka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszanka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszanka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszanka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszanka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszanka w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sos z zielonego pieprzu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej