Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

3

138 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

500 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżeczki

500 gramów

3 sztuki

3 sztuki

2 łyżeczki

1 słoik

1 słoik

1 puszka

1 łyżeczka

3 łyżeczki

1 łyżka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszotto z kaszą ugotuj. Pieczarki oraz cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Dopraw solą oraz pieprzem. Cukinię umyj, wydrąż nasiona, pokrój w drobną kostkę, posól, podduś w garnku z dodatkiem soli do momentu, aż będzie miękka. Warzywa oraz kaszę przełóż do osobnego garnka.

Krok 2

Mięso mielone posyp przyprawą do mięs, wyciśnij ząbki czosnku, wymieszaj. Podsmaż. Paprykę pokrój w drobną kostkę i wraz z usmażonym mięsem dodaj do garnka z warzywami oraz kaszą.

Krok 3

Do garnka dodaj koncentrat pomidorowy, paprykę słodką, dolej odrobinę wody i duś pod przykryciem około 15 minut, co jakiś czas mieszaj, jeśli zacznie przywierać dolej ponownie odrobinę wody.

Krok 4

Fasolę i kukurydzę odcedź i opłukaj wodą. Dodaj do garnka, dokładnie wymieszaj. Gotuj przez około 10 minut, danie jest gotowe do podania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej