Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

4

172 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

500 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżeczki

500 gramów

3 sztuki

3 sztuki

2 łyżeczki

1 słoik

1 słoik

1 puszka

1 łyżeczka

3 łyżeczki

1 łyżka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszotto z kaszą ugotuj. Pieczarki oraz cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Dopraw solą oraz pieprzem. Cukinię umyj, wydrąż nasiona, pokrój w drobną kostkę, posól, podduś w garnku z dodatkiem soli do momentu, aż będzie miękka. Warzywa oraz kaszę przełóż do osobnego garnka.

Krok 2

Mięso mielone posyp przyprawą do mięs, wyciśnij ząbki czosnku, wymieszaj. Podsmaż. Paprykę pokrój w drobną kostkę i wraz z usmażonym mięsem dodaj do garnka z warzywami oraz kaszą.

Krok 3

Do garnka dodaj koncentrat pomidorowy, paprykę słodką, dolej odrobinę wody i duś pod przykryciem około 15 minut, co jakiś czas mieszaj, jeśli zacznie przywierać dolej ponownie odrobinę wody.

Krok 4

Fasolę i kukurydzę odcedź i opłukaj wodą. Dodaj do garnka, dokładnie wymieszaj. Gotuj przez około 10 minut, danie jest gotowe do podania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej