Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

5

heart
239 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

500 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżeczki

500 gramów

3 sztuki

3 sztuki

2 łyżeczki

1 słoik

1 słoik

1 puszka

1 łyżeczka

3 łyżeczki

1 łyżka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszotto z kaszą ugotuj. Pieczarki oraz cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Dopraw solą oraz pieprzem. Cukinię umyj, wydrąż nasiona, pokrój w drobną kostkę, posól, podduś w garnku z dodatkiem soli do momentu, aż będzie miękka. Warzywa oraz kaszę przełóż do osobnego garnka.

Krok 2

Mięso mielone posyp przyprawą do mięs, wyciśnij ząbki czosnku, wymieszaj. Podsmaż. Paprykę pokrój w drobną kostkę i wraz z usmażonym mięsem dodaj do garnka z warzywami oraz kaszą.

Krok 3

Do garnka dodaj koncentrat pomidorowy, paprykę słodką, dolej odrobinę wody i duś pod przykryciem około 15 minut, co jakiś czas mieszaj, jeśli zacznie przywierać dolej ponownie odrobinę wody.

Krok 4

Fasolę i kukurydzę odcedź i opłukaj wodą. Dodaj do garnka, dokładnie wymieszaj. Gotuj przez około 10 minut, danie jest gotowe do podania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej