Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

5

heart
239 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

500 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżeczki

500 gramów

3 sztuki

3 sztuki

2 łyżeczki

1 słoik

1 słoik

1 puszka

1 łyżeczka

3 łyżeczki

1 łyżka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszotto z kaszą ugotuj. Pieczarki oraz cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Dopraw solą oraz pieprzem. Cukinię umyj, wydrąż nasiona, pokrój w drobną kostkę, posól, podduś w garnku z dodatkiem soli do momentu, aż będzie miękka. Warzywa oraz kaszę przełóż do osobnego garnka.

Krok 2

Mięso mielone posyp przyprawą do mięs, wyciśnij ząbki czosnku, wymieszaj. Podsmaż. Paprykę pokrój w drobną kostkę i wraz z usmażonym mięsem dodaj do garnka z warzywami oraz kaszą.

Krok 3

Do garnka dodaj koncentrat pomidorowy, paprykę słodką, dolej odrobinę wody i duś pod przykryciem około 15 minut, co jakiś czas mieszaj, jeśli zacznie przywierać dolej ponownie odrobinę wody.

Krok 4

Fasolę i kukurydzę odcedź i opłukaj wodą. Dodaj do garnka, dokładnie wymieszaj. Gotuj przez około 10 minut, danie jest gotowe do podania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto z cukinią i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizzerinki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej