Ciasto Key Lime Pie - przepis na tartę limonkową | Przepisy.pl pixel

Key lime pie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.25 szklanki

2 łyżki

5 łyżek

450 mililitrów

4 sztuki

0.5 szklanki

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki wymieszaj z cukrem oraz masłem i równomiernie rozłóż masę na dnie formy takiej jak na tartę.

Krok 2

Piecz przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni.

Krok 3

Ciasto wyciągnij i zostaw do ostygnięcia.

Krok 4

Zrób masę - zmieszaj dobrze mleko z żółtkami i sokiem z limonek.

Krok 5

Rozsmaruj masę na przypieczonym spodzie ciasta i piecz wszystko przez kwadrans.

Krok 6

Wyciągnij i odstaw aż ostygnie a potem włóż do lodówki na 8 godzin.

Krok 7

Przed podaniem ubij śmietankę na sztywno i posmaruj nią ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej