
Składniki
2 łyżki
5 łyżek
0.75 szklanki
1.25 szklanki
450 mililitrów
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatniki wymieszaj z cukrem oraz masłem i równomiernie rozłóż masę na dnie formy takiej jak na tartę.
Krok 2
Piecz przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni.
Krok 3
Ciasto wyciągnij i zostaw do ostygnięcia.
Krok 4
Zrób masę - zmieszaj dobrze mleko z żółtkami i sokiem z limonek.
Krok 5
Rozsmaruj masę na przypieczonym spodzie ciasta i piecz wszystko przez kwadrans.
Krok 6
Wyciągnij i odstaw aż ostygnie a potem włóż do lodówki na 8 godzin.
Krok 7
Przed podaniem ubij śmietankę na sztywno i posmaruj nią ciasto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























