Ciasto Key Lime Pie - przepis na tartę limonkową | Przepisy.pl pixel

Key lime pie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.25 szklanki

2 łyżki

5 łyżek

450 mililitrów

4 sztuki

0.5 szklanki

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki wymieszaj z cukrem oraz masłem i równomiernie rozłóż masę na dnie formy takiej jak na tartę.

Krok 2

Piecz przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni.

Krok 3

Ciasto wyciągnij i zostaw do ostygnięcia.

Krok 4

Zrób masę - zmieszaj dobrze mleko z żółtkami i sokiem z limonek.

Krok 5

Rozsmaruj masę na przypieczonym spodzie ciasta i piecz wszystko przez kwadrans.

Krok 6

Wyciągnij i odstaw aż ostygnie a potem włóż do lodówki na 8 godzin.

Krok 7

Przed podaniem ubij śmietankę na sztywno i posmaruj nią ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Penne z brokułami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej