Kieszonki z cukinią i mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki z cukinią i mozarellą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

3 łyżki

6 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Podziel na 4 kawałki. Rozbij tłuczkiem na cienkie płaty- uważaj by się nie przerwało.

Krok 2

Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i posiekaj. Na maśle zeszklij cebulę, dodaj cukinię i chwilę podsmaż, by straciła surowy smak. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Mięso posyp ziołami prowansalskimi, czosnkiem w mini kostkach Knorr solą i pieprzem. Rozłóż na każdym kawałku przestudzoną cukinię i plastry mozzarelli. Zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami. Posyp przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej, połóż roladki i smaż pod przykryciem do ścięcia się mięsa- na małym ogniu. Następnie zdejmij pokrywkę, zwiększ ogień i obsmaż na rumiano ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z cukinią i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z cukinią i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z cukinią i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z cukinią i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z cukinią i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z cukinią i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z cukinią i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki z cukinią i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej