
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
3 łyżki
6 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Podziel na 4 kawałki. Rozbij tłuczkiem na cienkie płaty- uważaj by się nie przerwało.
Krok 2
Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i posiekaj. Na maśle zeszklij cebulę, dodaj cukinię i chwilę podsmaż, by straciła surowy smak. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Mięso posyp ziołami prowansalskimi, czosnkiem w mini kostkach Knorr solą i pieprzem. Rozłóż na każdym kawałku przestudzoną cukinię i plastry mozzarelli. Zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami. Posyp przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej, połóż roladki i smaż pod przykryciem do ścięcia się mięsa- na małym ogniu. Następnie zdejmij pokrywkę, zwiększ ogień i obsmaż na rumiano ze wszystkich stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej