Kluski na parze z jogurtem truskawkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski na parze z jogurtem truskawkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

750 mililitrów

3 łyżki

0.5 kilograma

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 kilograma

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuść w ciepłym mleku, dodaj łyżkę cukru i pozostaw do wyrośnięcia.

Krok 2

Do miski wsyp mąkę, dodaj jajka, cukier, olej, pozostałą cześć mleka oraz powstały zaczyn z drożdży.

Krok 3

Wyrób ciasto tak, aby odchodziło od rąk, a następnie pozostaw do wyrośnięcia.

Krok 4

Na średniej wielkości garnek połóż bawełnianą ściereczkę i dokładnie przymocuj. Garnek napełnij w połowie jego objętości wodą i zagotuj ją.

Krok 5

Z wyrośniętego ciasta formuj kluski i układaj na ściereczce. Paruj pod przykryciem około 10 minut.

Krok 6

Jogurt zmiksuj z truskawkami i miodem. Polej gotowe kluski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski na parze z jogurtem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski na parze z jogurtem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski na parze z jogurtem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski na parze z jogurtem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski na parze z jogurtem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski na parze z jogurtem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski na parze z jogurtem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski na parze z jogurtem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej