Kluski na parze z jogurtem truskawkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski na parze z jogurtem truskawkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

750 mililitrów

3 łyżki

0.5 kilograma

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 kilograma

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuść w ciepłym mleku, dodaj łyżkę cukru i pozostaw do wyrośnięcia.

Krok 2

Do miski wsyp mąkę, dodaj jajka, cukier, olej, pozostałą cześć mleka oraz powstały zaczyn z drożdży.

Krok 3

Wyrób ciasto tak, aby odchodziło od rąk, a następnie pozostaw do wyrośnięcia.

Krok 4

Na średniej wielkości garnek połóż bawełnianą ściereczkę i dokładnie przymocuj. Garnek napełnij w połowie jego objętości wodą i zagotuj ją.

Krok 5

Z wyrośniętego ciasta formuj kluski i układaj na ściereczce. Paruj pod przykryciem około 10 minut.

Krok 6

Jogurt zmiksuj z truskawkami i miodem. Polej gotowe kluski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski na parze z jogurtem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski na parze z jogurtem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski na parze z jogurtem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski na parze z jogurtem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski na parze z jogurtem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski na parze z jogurtem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski na parze z jogurtem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski na parze z jogurtem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej