KOKOSEK

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 szklanki

2 szklanki

2 łyżki

2 szklanki

1.5 szklanki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

masa:

2 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

20 dekagramów

20 dekagramów

wierzch:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: suche składniki wsypać do miski, dodać mokre i wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą masę (powinna być lejąca). Po zmiksowaniu wlać ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach 25x30 cm i piec około 35-40 minut w temperaturze 180°C.

Krok 2

Masa: mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Wsypać wiórki kokosowe i gotować na małym ogniu aż masa zgęstnieje (15-20 minut). Dodać Kasię i mieszając czekać, aż się roztopi. Zostawić masę do ostudzenia.

Krok 3

Ostudzony placek przekroić w poprzek i przełożyć go masą. Zrobić polewę według przepisu na opakowaniu, polać nią ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KOKOSEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KOKOSEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KOKOSEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KOKOSEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KOKOSEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KOKOSEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KOKOSEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cygańska Droga
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej