Składniki
1 opakowanie
200 mililitrów
200 mililitrów
200 gramów
100 gramów
100 gramów
100 gramów
100 gramów
200 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto, mieszając w tym celu Fix Do placków z jabłkami z 200 ml mleka.

Krok 2
W niezbyt szerokim garnku rozgrzej olej.

Krok 3
Owoce obierz, pokrój w dużą kostkę i ponabijaj na końcówki patyków do szaszłyków.

Krok 4
Owoce zanurzaj w cieście, a następnie obtocz w wiórkach kokosowych.

Krok 5
Tak przygotowane owoce wkładaj do rozgrzanego tłuszczu i smaż na złoty kolor.

Krok 6
Przygotuj sos. Napój kokosowy wymieszaj z tartym imbirem i czubatą łyżką budyniu waniliowego. Gotuj, aż mleko zgęstnieje. Limonkę otrzyj z zielonej skórki, a następnie wyciśnij z niej sok. Sok i skórkę dodaj do mleka i dopraw miodem. Smażone owoce oprósz cukrem pudrem i podawaj z sosem z napoju kokosowego z limonką.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do placków z jabłkami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej