Koktajl czekoladowo-bananowo-orzechowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl czekoladowo-bananowo-orzechowy

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

7

heart
207 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

4 sztuki

8 łyżeczek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pokrojonego w cząstki banana zmiksuj z mlekiem z dodatkiem kakao i orzechami.

Krok 2

Podawaj z listkami świeżej mięty.

mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Możesz zmiksować całość z kostkami lodu.

1

Opinie o przepisie

  • Szymon Lys

    Szymon Lys , 11.07.2020

    Bardzo było dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl czekoladowo-bananowo-orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl czekoladowo-bananowo-orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl czekoladowo-bananowo-orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl czekoladowo-bananowo-orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl czekoladowo-bananowo-orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl czekoladowo-bananowo-orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl czekoladowo-bananowo-orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl czekoladowo-bananowo-orzechowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej