Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżka

10 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

5 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gorgonzolę kroimy w drobną kostkę. Szpinak rozmrażamy, dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy 2-3 minuty, doprawiamy solą, studzimy.

Krok 2

Pomidorki myjemy, kroimy w cienkie talarki. Jajka dokładnie miksujemy. Na patelni do naleśników rozgrzewamy niewielką ilość masła, wlewamy połowę ubitych jajek i układamy połowę szpinaku, pokrojonych pomidorków oraz sera. Przykrywamy pokrywką i smażymy do czasu aż jajka się zetną, a ser rozpuści.

Krok 3

Doprawiamy solą i pieprzem, ściągamy na talerz, a z pozostałych składników przygotowujemy drugi omlet.

Bernadetta

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej