Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżka

10 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

5 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gorgonzolę kroimy w drobną kostkę. Szpinak rozmrażamy, dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy 2-3 minuty, doprawiamy solą, studzimy.

Krok 2

Pomidorki myjemy, kroimy w cienkie talarki. Jajka dokładnie miksujemy. Na patelni do naleśników rozgrzewamy niewielką ilość masła, wlewamy połowę ubitych jajek i układamy połowę szpinaku, pokrojonych pomidorków oraz sera. Przykrywamy pokrywką i smażymy do czasu aż jajka się zetną, a ser rozpuści.

Krok 3

Doprawiamy solą i pieprzem, ściągamy na talerz, a z pozostałych składników przygotowujemy drugi omlet.

Bernadetta

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy omlet ze szpinakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Cukinia z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej