Kompot z suszu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kompot z suszu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 łyżeczka

3 łyżki

4 sztuki

4 łyżki

30 dekagramów

30 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce opłucz, włóż do osobnych rondelków, zalej letnią przegotowaną wodą tak, aby przykryła owoce. Odstaw na kilka godzin.

Krok 2

Do śliwek dodaj łyżkę miodu i cynamon, gotuj 10 minut.

Krok 3

Do fig dodaj sok i skórkę z cytryny, gotuj 25 minut.

Krok 4

Do jabłek dodaj resztę miodu i goździki, gotuj 10 minut.

Krok 5

Wszystkie wywary połącz i schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kompot  z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kompot  z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kompot  z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kompot  z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kompot  z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kompot  z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kompot  z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kompot  z suszu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej