
Składniki
30 dekagramów
1 łyżeczka
3 łyżki
4 sztuki
4 łyżki
30 dekagramów
30 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce opłucz, włóż do osobnych rondelków, zalej letnią przegotowaną wodą tak, aby przykryła owoce. Odstaw na kilka godzin.
Krok 2
Do śliwek dodaj łyżkę miodu i cynamon, gotuj 10 minut.
Krok 3
Do fig dodaj sok i skórkę z cytryny, gotuj 25 minut.
Krok 4
Do jabłek dodaj resztę miodu i goździki, gotuj 10 minut.
Krok 5
Wszystkie wywary połącz i schłodź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























