
Składniki
1 kilogram
1 szklanka
2 szklanki
1 sztuka
3 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledz po kaszubsku czyli śledzie w zalewie octowej.Pamiętam je z mojego dzieciństwa,robiła je moja babcia.Zawsze na stole w kuchni na Święta Bożego Narodzenia stała olbrzymia waza z takimi właśnie śledziami.
Krok 2
Cebulę obrac pokroic w krążki,zagotowac w wodzie z octem i przyprawami.Śledzie oczyścic, posolić i posypać Mini kosteczką Pietruszką i Mini kosteczką Czosnek.
Krok 3
Śledzie usmażyć na patelni z olejem obtoczone w mące.Kiedy zalewa trochę ostygnie zalac nią śledzie ułożone na półmisku lub w wazie.Smacznego
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej