Świąteczne śledzie w zalewie octowej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Świąteczne śledzie w zalewie octowej

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

20

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

269 osób wydrukowało

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szklanka

2 szklanki

1 sztuka

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledz po kaszubsku czyli śledzie w zalewie octowej.Pamiętam je z mojego dzieciństwa,robiła je moja babcia.Zawsze na stole w kuchni na Święta Bożego Narodzenia stała olbrzymia waza z takimi właśnie śledziami.

Krok 2

Cebulę obrac pokroic w krążki,zagotowac w wodzie z octem i przyprawami.Śledzie oczyścic, posolić i posypać Mini kosteczką Pietruszką i Mini kosteczką Czosnek.

Krok 3

Śledzie usmażyć na patelni z olejem obtoczone w mące.Kiedy zalewa trochę ostygnie zalac nią śledzie ułożone na półmisku lub w wazie.Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczne śledzie w zalewie octowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczne śledzie w zalewie octowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczne śledzie w zalewie octowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczne śledzie w zalewie octowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczne śledzie w zalewie octowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczne śledzie w zalewie octowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczne śledzie w zalewie octowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Śledzie po kujawsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej