Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

70 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielimy w maszynce do mięsa. Bułkę moczymy w mleku lub wodzie, następnie odciskamy.

Krok 2

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.

Krok 3

Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Mieszamy do połączenia. Formujemy małe kotleciki.

Krok 4

Smażymy na rozgrzanym oleju do złotego koloru. Super smakują z opiekanymi ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cukinia faszerowana ryżem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej