Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

70 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielimy w maszynce do mięsa. Bułkę moczymy w mleku lub wodzie, następnie odciskamy.

Krok 2

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.

Krok 3

Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Mieszamy do połączenia. Formujemy małe kotleciki.

Krok 4

Smażymy na rozgrzanym oleju do złotego koloru. Super smakują z opiekanymi ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej