Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
70 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielimy w maszynce do mięsa. Bułkę moczymy w mleku lub wodzie, następnie odciskamy.
Krok 2
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Krok 3
Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Mieszamy do połączenia. Formujemy małe kotleciki.
Krok 4
Smażymy na rozgrzanym oleju do złotego koloru. Super smakują z opiekanymi ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w sosie kurkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































