Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

70 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielimy w maszynce do mięsa. Bułkę moczymy w mleku lub wodzie, następnie odciskamy.

Krok 2

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.

Krok 3

Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Mieszamy do połączenia. Formujemy małe kotleciki.

Krok 4

Smażymy na rozgrzanym oleju do złotego koloru. Super smakują z opiekanymi ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Owsiane kotleciki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej