Kotleciki drobiowe z delikatną nutą kurkową
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
70 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielimy w maszynce do mięsa. Bułkę moczymy w mleku lub wodzie, następnie odciskamy.
Krok 2
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Krok 3
Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Mieszamy do połączenia. Formujemy małe kotleciki.
Krok 4
Smażymy na rozgrzanym oleju do złotego koloru. Super smakują z opiekanymi ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w sosie kurkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej