
Składniki
2 łyżki
null
null
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
150 mililitrów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piwo podgrzej z oliwą. Do mąki wsyp pieprz, sól i dolej podgrzane piwo. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby powstało gęste ciasto.
Krok 2
Krewetki umyj i osusz.
Krok 3
Białko z jednego jaja ubij na pianę i dodaj do ciasta.
Krok 4
Każdą krewetkę zanurzaj w cieście trzymając ją za ogonek i wrzucaj na rozgrzany olej.
Krok 5
Krewetki usmaż z obu stron na złoto, a następnie odsącz. Ułóż je na talerzu, posyp szczypiorkiem i udekoruj cytryną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej