Krewetki w cieście piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w cieście piwnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

150 mililitrów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piwo podgrzej z oliwą. Do mąki wsyp pieprz, sól i dolej podgrzane piwo. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby powstało gęste ciasto.

Krok 2

Krewetki umyj i osusz.

Krok 3

Białko z jednego jaja ubij na pianę i dodaj do ciasta.

Krok 4

Każdą krewetkę zanurzaj w cieście trzymając ją za ogonek i wrzucaj na rozgrzany olej.

Krok 5

Krewetki usmaż z obu stron na złoto, a następnie odsącz. Ułóż je na talerzu, posyp szczypiorkiem i udekoruj cytryną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej