Krewetki w cieście piwnym

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

150 mililitrów

0

1 pęczek

3 łyżki

0

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piwo podgrzej z oliwą. Do mąki wsyp pieprz, sól i dolej podgrzane piwo. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby powstało gęste ciasto.

Krok 1

Krewetki umyj i osusz.

Krok 1

Białko z jednego jaja ubij na pianę i dodaj do ciasta.

Krok 1

Każdą krewetkę zanurzaj w cieście trzymając ją za ogonek i wrzucaj na rozgrzany olej.

Krok 1

Krewetki usmaż z obu stron na złoto, a następnie odsącz. Ułóż je na talerzu, posyp szczypiorkiem i udekoruj cytryną.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Pasta z kurkumy
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej