
Składniki
2 łyżki
null
null
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
150 mililitrów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piwo podgrzej z oliwą. Do mąki wsyp pieprz, sól i dolej podgrzane piwo. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby powstało gęste ciasto.
Krok 2
Krewetki umyj i osusz.
Krok 3
Białko z jednego jaja ubij na pianę i dodaj do ciasta.
Krok 4
Każdą krewetkę zanurzaj w cieście trzymając ją za ogonek i wrzucaj na rozgrzany olej.
Krok 5
Krewetki usmaż z obu stron na złoto, a następnie odsącz. Ułóż je na talerzu, posyp szczypiorkiem i udekoruj cytryną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej