Krewetki w cieście piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w cieście piwnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

150 mililitrów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piwo podgrzej z oliwą. Do mąki wsyp pieprz, sól i dolej podgrzane piwo. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby powstało gęste ciasto.

Krok 2

Krewetki umyj i osusz.

Krok 3

Białko z jednego jaja ubij na pianę i dodaj do ciasta.

Krok 4

Każdą krewetkę zanurzaj w cieście trzymając ją za ogonek i wrzucaj na rozgrzany olej.

Krok 5

Krewetki usmaż z obu stron na złoto, a następnie odsącz. Ułóż je na talerzu, posyp szczypiorkiem i udekoruj cytryną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej