
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
3 łyżki
150 gramów
0.5 pęczka
null
8 sztuk
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz , przekrój na połowy, wydrąż miąższ i drobno posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj paprykę i pieczarki, chwilę smaż.
Krok 4
Dołóż boczek, przypraw pieprzem i papryką. Do ostudzonego farszu dodaj natkę i żółty ser, wymieszaj.
Krok 5
Farszem napełnij ziemniaki i wstaw je do naczynia żaroodpornego. Piecz około 30 minut w temperaturze 190 stopni.
Krok 2
Cebulę, papryki i pieczarki pokrój w kostkę. Natkę pietruszki i dymkę posiekaj. Ser zetrzyj na tarce.
Krok 6
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i majonezem. dodaj dymkę i wymieszaj. ziemniaki podawaj z sosem czosnkowym.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























