Faszerowane ziemniaczki z sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane ziemniaczki z sosem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

8 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 pęczka

3 łyżki

3 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz , przekrój na połowy, wydrąż miąższ i drobno posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj paprykę i pieczarki, chwilę smaż.

Krok 4

Dołóż boczek, przypraw pieprzem i papryką. Do ostudzonego farszu dodaj natkę i żółty ser, wymieszaj.

Krok 5

Farszem napełnij ziemniaki i wstaw je do naczynia żaroodpornego. Piecz około 30 minut w temperaturze 190 stopni.

Krok 2

Cebulę, papryki i pieczarki pokrój w kostkę. Natkę pietruszki i dymkę posiekaj. Ser zetrzyj na tarce.

Krok 6

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i majonezem. dodaj dymkę i wymieszaj. ziemniaki podawaj z sosem czosnkowym.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane ziemniaczki z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane ziemniaczki z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane ziemniaczki z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane ziemniaczki z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane ziemniaczki z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane ziemniaczki z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane ziemniaczki z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane ziemniaczki z sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej