
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 szklanka
5 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Indyka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Cebulę drobno siekamy i lekko szkliwimy na maśle.
Krok 3
Dodajemy pokrojone w kostkę mięso i przesmażamy razem kilka minut.
Krok 4
Fasolkę po rozmrożeniu kroimy w kawałki (jeśli jest w całości).
Krok 5
Cukinię, oliwki i pieczarki kroimy w plasterki.
Krok 6
Warzywa dodajemy do mięsa i doprawiamy kostkami smakowymi oraz delikatem.
Krok 7
Dodajemy bulion i dusimy około 30 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej