Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 szklanka
5 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Indyka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Cebulę drobno siekamy i lekko szkliwimy na maśle.
Krok 3
Dodajemy pokrojone w kostkę mięso i przesmażamy razem kilka minut.
Krok 4
Fasolkę po rozmrożeniu kroimy w kawałki (jeśli jest w całości).
Krok 5
Cukinię, oliwki i pieczarki kroimy w plasterki.
Krok 6
Warzywa dodajemy do mięsa i doprawiamy kostkami smakowymi oraz delikatem.
Krok 7
Dodajemy bulion i dusimy około 30 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej