
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 szklanka
5 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Indyka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Cebulę drobno siekamy i lekko szkliwimy na maśle.
Krok 3
Dodajemy pokrojone w kostkę mięso i przesmażamy razem kilka minut.
Krok 4
Fasolkę po rozmrożeniu kroimy w kawałki (jeśli jest w całości).
Krok 5
Cukinię, oliwki i pieczarki kroimy w plasterki.
Krok 6
Warzywa dodajemy do mięsa i doprawiamy kostkami smakowymi oraz delikatem.
Krok 7
Dodajemy bulion i dusimy około 30 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































