Indyk duszony w warzywach

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy i lekko szkliwimy na maśle.

Krok 3

Dodajemy pokrojone w kostkę mięso i przesmażamy razem kilka minut.

Krok 4

Fasolkę po rozmrożeniu kroimy w kawałki (jeśli jest w całości).

Krok 5

Cukinię, oliwki i pieczarki kroimy w plasterki.

Krok 6

Warzywa dodajemy do mięsa i doprawiamy kostkami smakowymi oraz delikatem.

Krok 7

Dodajemy bulion i dusimy około 30 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk duszony w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk duszony w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk duszony w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk duszony w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk duszony w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk duszony w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk duszony w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej