
Składniki
50 mililitrów
300 mililitrów
250 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
8 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść, utnij głowy, umyj w zimnej wodzie i osusz. Do mąki dodaj żółtka i wodę i dokładnie wymieszaj, aby powstało ciasto.
Krok 2
Algi potnij na kawałki o szerokości 4 cm.
Krok 3
Krewetki obtaczaj w cieście, następnie w makaronie tak, aby jego końce trochę wystawały i w całości pokrył krewetkę. Wszystko owiń w połowie paskiem algi.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzucaj krewetki i smaż na złoto, po czym wyjmij i odsącz. Krewetki ułóż na talerzu wyłożonym serwetką i udekoruj warzywami. Podawaj z sosem sojowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej