Krewetki w koronie na sposób japoński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w koronie na sposób japoński

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

300 mililitrów

250 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

8 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść, utnij głowy, umyj w zimnej wodzie i osusz. Do mąki dodaj żółtka i wodę i dokładnie wymieszaj, aby powstało ciasto.

Krok 2

Algi potnij na kawałki o szerokości 4 cm.

Krok 3

Krewetki obtaczaj w cieście, następnie w makaronie tak, aby jego końce trochę wystawały i w całości pokrył krewetkę. Wszystko owiń w połowie paskiem algi.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzucaj krewetki i smaż na złoto, po czym wyjmij i odsącz. Krewetki ułóż na talerzu wyłożonym serwetką i udekoruj warzywami. Podawaj z sosem sojowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w koronie na sposób japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w koronie na sposób japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w koronie na sposób japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w koronie na sposób japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w koronie na sposób japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w koronie na sposób japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w koronie na sposób japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w koronie na sposób japoński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej