Krewetki w koronie na sposób japoński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w koronie na sposób japoński

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

300 mililitrów

250 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

8 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść, utnij głowy, umyj w zimnej wodzie i osusz. Do mąki dodaj żółtka i wodę i dokładnie wymieszaj, aby powstało ciasto.

Krok 2

Algi potnij na kawałki o szerokości 4 cm.

Krok 3

Krewetki obtaczaj w cieście, następnie w makaronie tak, aby jego końce trochę wystawały i w całości pokrył krewetkę. Wszystko owiń w połowie paskiem algi.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzucaj krewetki i smaż na złoto, po czym wyjmij i odsącz. Krewetki ułóż na talerzu wyłożonym serwetką i udekoruj warzywami. Podawaj z sosem sojowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w koronie na sposób japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w koronie na sposób japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w koronie na sposób japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w koronie na sposób japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w koronie na sposób japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w koronie na sposób japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w koronie na sposób japoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w koronie na sposób japoński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej