
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
3 plastry
1 łyżka
150 gramów
3 łyżki
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie i odsącz, a czosnek posiekaj
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć krewetki i smaż przez 3 minuty cały czas mieszając.
Krok 3
Dodaj czosnek oraz imbir i chwilę podsmaż.
Krok 4
Wrzuć fasolkę, wiórki kokosowe i wlej bulion. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Serwuj na ciepło z białym pieczywem lub grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej