
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
3 plastry
1 łyżka
150 gramów
3 łyżki
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie i odsącz, a czosnek posiekaj
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć krewetki i smaż przez 3 minuty cały czas mieszając.
Krok 3
Dodaj czosnek oraz imbir i chwilę podsmaż.
Krok 4
Wrzuć fasolkę, wiórki kokosowe i wlej bulion. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Serwuj na ciepło z białym pieczywem lub grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej