
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
3 plastry
1 łyżka
150 gramów
3 łyżki
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie i odsącz, a czosnek posiekaj
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć krewetki i smaż przez 3 minuty cały czas mieszając.
Krok 3
Dodaj czosnek oraz imbir i chwilę podsmaż.
Krok 4
Wrzuć fasolkę, wiórki kokosowe i wlej bulion. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Serwuj na ciepło z białym pieczywem lub grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej