Krewetki z fasolą szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z fasolą szparagową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 plastry

1 łyżka

150 gramów

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie i odsącz, a czosnek posiekaj

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć krewetki i smaż przez 3 minuty cały czas mieszając.

Krok 3

Dodaj czosnek oraz imbir i chwilę podsmaż.

Krok 4

Wrzuć fasolkę, wiórki kokosowe i wlej bulion. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Serwuj na ciepło z białym pieczywem lub grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bułeczki ze śliwkami
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej