Krewetki z fasolą szparagową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

94

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 plastry

1 łyżka

150 gramów

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie i odsącz, a czosnek posiekaj

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć krewetki i smaż przez 3 minuty cały czas mieszając.

Krok 3

Dodaj czosnek oraz imbir i chwilę podsmaż.

Krok 4

Wrzuć fasolkę, wiórki kokosowe i wlej bulion. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Serwuj na ciepło z białym pieczywem lub grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej