Krewetki z fasolą szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z fasolą szparagową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 plastry

1 łyżka

150 gramów

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie i odsącz, a czosnek posiekaj

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć krewetki i smaż przez 3 minuty cały czas mieszając.

Krok 3

Dodaj czosnek oraz imbir i chwilę podsmaż.

Krok 4

Wrzuć fasolkę, wiórki kokosowe i wlej bulion. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Serwuj na ciepło z białym pieczywem lub grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej