Krewetki z fasolą szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z fasolą szparagową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 plastry

1 łyżka

150 gramów

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie i odsącz, a czosnek posiekaj

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć krewetki i smaż przez 3 minuty cały czas mieszając.

Krok 3

Dodaj czosnek oraz imbir i chwilę podsmaż.

Krok 4

Wrzuć fasolkę, wiórki kokosowe i wlej bulion. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Serwuj na ciepło z białym pieczywem lub grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej