Krewetki z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na paski i oprósz pieprzem oraz solą. Krewetki oczyść i umyj.

Krok 2

Wrzuć krewetki na wrzątek i gotuj przez 2 minuty, po czym wyciągnij i odsącz.

Krok 3

Na rozgrzane masło wrzuć kurczaka i podsmaż, a następnie przesuń na brzeg patelni. Dodaj krewetki, zmiażdżony czosnek i smaż przez 3 minuty.

Krok 4

Podawaj z cząstkami cytryny do skropienia

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej