Krewetki z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na paski i oprósz pieprzem oraz solą. Krewetki oczyść i umyj.

Krok 2

Wrzuć krewetki na wrzątek i gotuj przez 2 minuty, po czym wyciągnij i odsącz.

Krok 3

Na rozgrzane masło wrzuć kurczaka i podsmaż, a następnie przesuń na brzeg patelni. Dodaj krewetki, zmiażdżony czosnek i smaż przez 3 minuty.

Krok 4

Podawaj z cząstkami cytryny do skropienia

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tosty z pomidorową salsą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej