
Składniki
1 sztuka
null
null
1 sztuka
200 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na paski i oprósz pieprzem oraz solą. Krewetki oczyść i umyj.
Krok 2
Wrzuć krewetki na wrzątek i gotuj przez 2 minuty, po czym wyciągnij i odsącz.
Krok 3
Na rozgrzane masło wrzuć kurczaka i podsmaż, a następnie przesuń na brzeg patelni. Dodaj krewetki, zmiażdżony czosnek i smaż przez 3 minuty.
Krok 4
Podawaj z cząstkami cytryny do skropienia
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej