
Składniki
1 sztuka
null
null
1 sztuka
200 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na paski i oprósz pieprzem oraz solą. Krewetki oczyść i umyj.
Krok 2
Wrzuć krewetki na wrzątek i gotuj przez 2 minuty, po czym wyciągnij i odsącz.
Krok 3
Na rozgrzane masło wrzuć kurczaka i podsmaż, a następnie przesuń na brzeg patelni. Dodaj krewetki, zmiażdżony czosnek i smaż przez 3 minuty.
Krok 4
Podawaj z cząstkami cytryny do skropienia
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej