Krewetki z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z patelni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

1 sztuka

16 sztuk

2 pęczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże krewetki sparz, a mrożone rozmrażaj w zimnej wodzie.

Krok 2

W tym czasie posiekaj czosnek oraz pietruszkę i wymieszaj z oliwą. Krewetki dokładnie osusz.

Krok 3

Na suchą patelnię wrzuć sól i rozgrzej ją, a następnie wrzuć krewetki. Smaż przez ok. 4 minuty, po czym przewróć je na drugą stronę tak, aby nie naruszyć otoczki z soli.

Krok 4

Smaż kolejne 2 minuty.

Krok 5

Krewetki ułóż na półmisku. Podawaj do nich cytrynę oraz oliwę zmieszaną z czosnkiem i pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej