
Składniki
null
null
1 sztuka
1 sztuka
16 sztuk
2 pęczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeże krewetki sparz, a mrożone rozmrażaj w zimnej wodzie.
Krok 2
W tym czasie posiekaj czosnek oraz pietruszkę i wymieszaj z oliwą. Krewetki dokładnie osusz.
Krok 3
Na suchą patelnię wrzuć sól i rozgrzej ją, a następnie wrzuć krewetki. Smaż przez ok. 4 minuty, po czym przewróć je na drugą stronę tak, aby nie naruszyć otoczki z soli.
Krok 4
Smaż kolejne 2 minuty.
Krok 5
Krewetki ułóż na półmisku. Podawaj do nich cytrynę oraz oliwę zmieszaną z czosnkiem i pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























