Krewetki z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z patelni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

1 sztuka

16 sztuk

2 pęczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże krewetki sparz, a mrożone rozmrażaj w zimnej wodzie.

Krok 2

W tym czasie posiekaj czosnek oraz pietruszkę i wymieszaj z oliwą. Krewetki dokładnie osusz.

Krok 3

Na suchą patelnię wrzuć sól i rozgrzej ją, a następnie wrzuć krewetki. Smaż przez ok. 4 minuty, po czym przewróć je na drugą stronę tak, aby nie naruszyć otoczki z soli.

Krok 4

Smaż kolejne 2 minuty.

Krok 5

Krewetki ułóż na półmisku. Podawaj do nich cytrynę oraz oliwę zmieszaną z czosnkiem i pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej