PRZEPISY.PL

Krewetki z patelni

  • 30
  • 4
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • oliwa z oliwek
  • sól
  • cytryna1 szt
  • czosnek ząbek1 szt
  • krewetki średniej wielkości16 szt
  • pietruszka zielona2 pęczki
    • Krok 1

      Świeże krewetki sparz, a mrożone rozmrażaj w zimnej wodzie.
    • Krok 2

      W tym czasie posiekaj czosnek oraz pietruszkę i wymieszaj z oliwą. Krewetki dokładnie osusz.
    • Krok 3

      Na suchą patelnię wrzuć sól i rozgrzej ją, a następnie wrzuć krewetki. Smaż przez ok. 4 minuty, po czym przewróć je na drugą stronę tak, aby nie naruszyć otoczki z soli.
    • Krok 4

      Smaż kolejne 2 minuty.
    • Krok 5

      Krewetki ułóż na półmisku. Podawaj do nich cytrynę oraz oliwę zmieszaną z czosnkiem i pietruszką.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    92
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    348
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    2
    Średnie
    253
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    2
    Średnie
    617
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe