
Składniki
null
1 pęczek
3 łyżki
1 pęczek
5 sztuk
200 gramów
null
2 szklanki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj przez 2 minuty. Po wyjęciu osusz je i ostudź.
Krok 2
Czosnek oraz natkę pietruszki i rozmaryn posiekaj. Pomidorki sparz, obierz ze skórek i przekrój na pół, po czym wypestkuj.
Krok 3
Na rozgrzane masło wrzuć krewetki i smaż przez 2 minuty z obu stron.
Krok 4
Przełóż je do żaroodpornego naczynia, posyp pieprzem, solą, czosnkiem, natką pietruszki i rozmarynem.
Krok 5
Dodaj pomidorki i zapiekaj wszystko przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej