
Składniki
null
1 pęczek
3 łyżki
1 pęczek
5 sztuk
200 gramów
null
2 szklanki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj przez 2 minuty. Po wyjęciu osusz je i ostudź.
Krok 2
Czosnek oraz natkę pietruszki i rozmaryn posiekaj. Pomidorki sparz, obierz ze skórek i przekrój na pół, po czym wypestkuj.
Krok 3
Na rozgrzane masło wrzuć krewetki i smaż przez 2 minuty z obu stron.
Krok 4
Przełóż je do żaroodpornego naczynia, posyp pieprzem, solą, czosnkiem, natką pietruszki i rozmarynem.
Krok 5
Dodaj pomidorki i zapiekaj wszystko przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej