
Składniki
35 dekagramów
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
5 dekagramów
1 łyżka
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki wcześniej rozmrożone pokrój dość drobno. To samo zrób z orzechami włoskimi.
Krok 2
Smaż je w oleju przez około 3- 4 minuty. Po wyciągnięciu kuleczek z oleju, odsącz je z tłuszczu na ręcznikach papierowych.Przed podaniem skrop sokiem z cytryny, podawaj na gorąco.
Krok 3
Cebulki, a także imbir posiekaj bardzo drobno.
Krok 4
Wymieszaj wszystkie rozdrobnione składniki, dodając do nich mąkę ziemniaczaną, imbir w proszku, sherry oraz białko.
Krok 5
Masę dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 6
Z uzyskanej mieszaniny uformuj kulki wielkości pączka.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































