Krewetkowe pączki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowe pączki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

35 dekagramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

5 dekagramów

1 łyżka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki wcześniej rozmrożone pokrój dość drobno. To samo zrób z orzechami włoskimi.

Krok 2

Smaż je w oleju przez około 3- 4 minuty. Po wyciągnięciu kuleczek z oleju, odsącz je z tłuszczu na ręcznikach papierowych.Przed podaniem skrop sokiem z cytryny, podawaj na gorąco.

Krok 3

Cebulki, a także imbir posiekaj bardzo drobno.

Krok 4

Wymieszaj wszystkie rozdrobnione składniki, dodając do nich mąkę ziemniaczaną, imbir w proszku, sherry oraz białko.

Krok 5

Masę dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 6

Z uzyskanej mieszaniny uformuj kulki wielkości pączka.

tommy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetkowe pączki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej