
Składniki
35 dekagramów
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
5 dekagramów
1 łyżka
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki wcześniej rozmrożone pokrój dość drobno. To samo zrób z orzechami włoskimi.
Krok 2
Smaż je w oleju przez około 3- 4 minuty. Po wyciągnięciu kuleczek z oleju, odsącz je z tłuszczu na ręcznikach papierowych.Przed podaniem skrop sokiem z cytryny, podawaj na gorąco.
Krok 3
Cebulki, a także imbir posiekaj bardzo drobno.
Krok 4
Wymieszaj wszystkie rozdrobnione składniki, dodając do nich mąkę ziemniaczaną, imbir w proszku, sherry oraz białko.
Krok 5
Masę dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 6
Z uzyskanej mieszaniny uformuj kulki wielkości pączka.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej