
Składniki
35 dekagramów
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
5 dekagramów
1 łyżka
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki wcześniej rozmrożone pokrój dość drobno. To samo zrób z orzechami włoskimi.
Krok 2
Smaż je w oleju przez około 3- 4 minuty. Po wyciągnięciu kuleczek z oleju, odsącz je z tłuszczu na ręcznikach papierowych.Przed podaniem skrop sokiem z cytryny, podawaj na gorąco.
Krok 3
Cebulki, a także imbir posiekaj bardzo drobno.
Krok 4
Wymieszaj wszystkie rozdrobnione składniki, dodając do nich mąkę ziemniaczaną, imbir w proszku, sherry oraz białko.
Krok 5
Masę dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 6
Z uzyskanej mieszaniny uformuj kulki wielkości pączka.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej