
Składniki
2 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
null
4 łyżki
20 sztuk
1 sztuka
20 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białko ubij. Każdy arkusz ciasta posmaruj lekko ubitym białkiem i nałóż na środek niewielką ilość pasty curry.
Krok 2
Krewetki obierz, ułóż na środku arkuszy, ciasto złóż zawijając krewetkę, ale zostawiając wystający ogonek.
Krok 3
Rogaliki smaż partiami na głębokim mocno rozgrzanym oleju około 2 minut. Po wyciągnięciu osusz.
Krok 4
Chili drobno posiekaj, wymieszaj z sosem sojowym i miodem. Podawaj z krewetkami. Ciasto wonton możemy zastąpić ciastem francuskim.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej