Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

null

4 łyżki

20 sztuk

1 sztuka

20 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białko ubij. Każdy arkusz ciasta posmaruj lekko ubitym białkiem i nałóż na środek niewielką ilość pasty curry.

Krok 2

Krewetki obierz, ułóż na środku arkuszy, ciasto złóż zawijając krewetkę, ale zostawiając wystający ogonek.

Krok 3

Rogaliki smaż partiami na głębokim mocno rozgrzanym oleju około 2 minut. Po wyciągnięciu osusz.

Krok 4

Chili drobno posiekaj, wymieszaj z sosem sojowym i miodem. Podawaj z krewetkami. Ciasto wonton możemy zastąpić ciastem francuskim.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej