Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

null

4 łyżki

20 sztuk

1 sztuka

20 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białko ubij. Każdy arkusz ciasta posmaruj lekko ubitym białkiem i nałóż na środek niewielką ilość pasty curry.

Krok 2

Krewetki obierz, ułóż na środku arkuszy, ciasto złóż zawijając krewetkę, ale zostawiając wystający ogonek.

Krok 3

Rogaliki smaż partiami na głębokim mocno rozgrzanym oleju około 2 minut. Po wyciągnięciu osusz.

Krok 4

Chili drobno posiekaj, wymieszaj z sosem sojowym i miodem. Podawaj z krewetkami. Ciasto wonton możemy zastąpić ciastem francuskim.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciasto Cappuccino
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

trudne

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej