Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

null

4 łyżki

20 sztuk

1 sztuka

20 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białko ubij. Każdy arkusz ciasta posmaruj lekko ubitym białkiem i nałóż na środek niewielką ilość pasty curry.

Krok 2

Krewetki obierz, ułóż na środku arkuszy, ciasto złóż zawijając krewetkę, ale zostawiając wystający ogonek.

Krok 3

Rogaliki smaż partiami na głębokim mocno rozgrzanym oleju około 2 minut. Po wyciągnięciu osusz.

Krok 4

Chili drobno posiekaj, wymieszaj z sosem sojowym i miodem. Podawaj z krewetkami. Ciasto wonton możemy zastąpić ciastem francuskim.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej