Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

null

4 łyżki

20 sztuk

1 sztuka

20 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białko ubij. Każdy arkusz ciasta posmaruj lekko ubitym białkiem i nałóż na środek niewielką ilość pasty curry.

Krok 2

Krewetki obierz, ułóż na środku arkuszy, ciasto złóż zawijając krewetkę, ale zostawiając wystający ogonek.

Krok 3

Rogaliki smaż partiami na głębokim mocno rozgrzanym oleju około 2 minut. Po wyciągnięciu osusz.

Krok 4

Chili drobno posiekaj, wymieszaj z sosem sojowym i miodem. Podawaj z krewetkami. Ciasto wonton możemy zastąpić ciastem francuskim.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz pikantny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej