
Składniki
2 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
null
4 łyżki
20 sztuk
1 sztuka
20 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białko ubij. Każdy arkusz ciasta posmaruj lekko ubitym białkiem i nałóż na środek niewielką ilość pasty curry.
Krok 2
Krewetki obierz, ułóż na środku arkuszy, ciasto złóż zawijając krewetkę, ale zostawiając wystający ogonek.
Krok 3
Rogaliki smaż partiami na głębokim mocno rozgrzanym oleju około 2 minut. Po wyciągnięciu osusz.
Krok 4
Chili drobno posiekaj, wymieszaj z sosem sojowym i miodem. Podawaj z krewetkami. Ciasto wonton możemy zastąpić ciastem francuskim.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej