Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

68

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

null

4 łyżki

20 sztuk

1 sztuka

20 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białko ubij. Każdy arkusz ciasta posmaruj lekko ubitym białkiem i nałóż na środek niewielką ilość pasty curry.

Krok 2

Krewetki obierz, ułóż na środku arkuszy, ciasto złóż zawijając krewetkę, ale zostawiając wystający ogonek.

Krok 3

Rogaliki smaż partiami na głębokim mocno rozgrzanym oleju około 2 minut. Po wyciągnięciu osusz.

Krok 4

Chili drobno posiekaj, wymieszaj z sosem sojowym i miodem. Podawaj z krewetkami. Ciasto wonton możemy zastąpić ciastem francuskim.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowe rogaliki w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej