kruche babeczki z kremem budyniowym, owocami i galaretką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

80 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

500 mililitrów

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, cukier waniliowy i łączymy suche składniki babeczek.

Krok 2

Dodajemy 125 g Kasi, jajko i śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut.

Krok 3

Schłodzone ciasto cienko wałkujemy i wylepiamy nim wcześniej wysmarowane i posypane mąką foremki do babeczek.

Krok 4

Pieczemy około 15 minut w temp. 200'C. Lekko ostudzone babeczki po upieczeniu wyjmujemy z foremek.

Krok 5

Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy do lekkiego stężenia.

Krok 6

Masa budyniowa: przygotowujemy budyń wg przepisu na opakowaniu i ostudzamy. 125 g Kasi ucieramy z 2 łyżkami cukru pudru.

Krok 7

Do utartej Kasi dodajemy po trochu ostudzony budyń i miksujemy aż uzyskamy puszystą, delikatną masę.

Krok 8

Tak przygotowaną masą wykładamy babeczki, dekorujemy malinami i cząsteczkami brzoskwiń, polewany tężejąca galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kruche babeczki z kremem budyniowym, owocami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kruche babeczki z kremem budyniowym, owocami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kruche babeczki z kremem budyniowym, owocami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kruche babeczki z kremem budyniowym, owocami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kruche babeczki z kremem budyniowym, owocami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kruche babeczki z kremem budyniowym, owocami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kruche babeczki z kremem budyniowym, owocami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej