kruche babeczki z kremem budyniowym, owocami i galaretką

- Krok 1Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, cukier waniliowy i łączymy suche składniki babeczek.
- Krok 2Dodajemy 125 g Kasi, jajko i śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut.
- Krok 3Schłodzone ciasto cienko wałkujemy i wylepiamy nim wcześniej wysmarowane i posypane mąką foremki do babeczek.
- Krok 4Pieczemy około 15 minut w temp. 200'C. Lekko ostudzone babeczki po upieczeniu wyjmujemy z foremek.
- Krok 5Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy do lekkiego stężenia.
- Krok 6Masa budyniowa: przygotowujemy budyń wg przepisu na opakowaniu i ostudzamy. 125 g Kasi ucieramy z 2 łyżkami cukru pudru.
- Krok 7Do utartej Kasi dodajemy po trochu ostudzony budyń i miksujemy aż uzyskamy puszystą, delikatną masę.
- Krok 8Tak przygotowaną masą wykładamy babeczki, dekorujemy malinami i cząsteczkami brzoskwiń, polewany tężejąca galaretką.
Przygotowanie