KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

53 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

142 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto kruche:

3 szklanki

1 szklanka

25 dekagramów

6 sztuk

2 łyżeczki

1 opakowanie

beza:

6 sztuk

0.25 szklanki

1 opakowanie

wierzch:

70 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodać cukier, miękką Kasię, żółtka, proszek do pieczenia i aromat waniliowy.

Krok 2

Wyrobić ciasto kruche i włożyć do zamrażarki na 20 minut.

Krok 3

Następnie podzielić ciasto na 2 części.

Krok 4

Jedną część ciasta rozwałkować i położyć na blachę.

Krok 5

Drugą część ciasta odłożyć na posypkę.

Krok 6

Rabarbar obrać, pokroić w kostkę i ułożyć na surowym cieście.

Krok 7

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać.

Krok 8

Następnie dodać kisiel i delikatnie wymieszać.

Krok 9

Powstałą masę wylać na rabarbar.

Krok 10

Na bezę położyć posypkę zrobioną z połowy ciasta kruchego.

Krok 11

Piec około 40 minut w 160-170oC.

Krok 12

Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kruchy ananasowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej