
Składniki
null
0.5 kilograma
null
1 łyżka
0.5 szklanki
1 kilogram
1 szklanka
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby umyj, posiekaj i namocz.
Krok 2
Kurę podziel na porcje i podsmaż na tłuszczu.
Krok 3
Dodaj wódkę i duś pod przykryciem.
Krok 4
Za chwilę dodaj posiekane grzyby, część śmietanki i sól.
Krok 5
Po chwili duszenia dodaj resztę śmietanki.
Krok 6
Jabłka pokrój na ósemki, obierz i podsmaż na gorącym maśle. Mięso ułóż na półmisku, polej sosem i udekoruj pieczonymi jabłkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej