Składniki
null
0.5 kilograma
null
1 łyżka
0.5 szklanki
1 kilogram
1 szklanka
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby umyj, posiekaj i namocz.
Krok 2
Kurę podziel na porcje i podsmaż na tłuszczu.
Krok 3
Dodaj wódkę i duś pod przykryciem.
Krok 4
Za chwilę dodaj posiekane grzyby, część śmietanki i sól.
Krok 5
Po chwili duszenia dodaj resztę śmietanki.
Krok 6
Jabłka pokrój na ósemki, obierz i podsmaż na gorącym maśle. Mięso ułóż na półmisku, polej sosem i udekoruj pieczonymi jabłkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej