Kurczę ze świeżą papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczę ze świeżą papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

null

2 sztuki

1 pęczek

1 szklanka

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka natrzyj czosnkiem i solą, po czym odstaw na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2

Strąki umyj, wrzuć do piekarnika i upiecz.

Krok 3

Następnie usuń nasiona i pokrój.

Krok 4

Pomidory sparz, zdejmij skórkę , pokrój i wraz z papryką podduś na maśle.

Krok 5

Kurczaka pokrój na porcje, podsmaż na rozgrzanym smalcu i podlej rosłem Knorr.

Krok 6

Uduś na małym ogniu. Po uduszeniu połącz z papryką, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Tort leśny mech
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej