Kurczę ze świeżą papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczę ze świeżą papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

null

2 sztuki

1 pęczek

1 szklanka

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka natrzyj czosnkiem i solą, po czym odstaw na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2

Strąki umyj, wrzuć do piekarnika i upiecz.

Krok 3

Następnie usuń nasiona i pokrój.

Krok 4

Pomidory sparz, zdejmij skórkę , pokrój i wraz z papryką podduś na maśle.

Krok 5

Kurczaka pokrój na porcje, podsmaż na rozgrzanym smalcu i podlej rosłem Knorr.

Krok 6

Uduś na małym ogniu. Po uduszeniu połącz z papryką, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej