Kurczę ze świeżą papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

5

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

3 sztuki

null

2 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka natrzyj czosnkiem i solą, po czym odstaw na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2

Strąki umyj, wrzuć do piekarnika i upiecz.

Krok 3

Następnie usuń nasiona i pokrój.

Krok 4

Pomidory sparz, zdejmij skórkę , pokrój i wraz z papryką podduś na maśle.

Krok 5

Kurczaka pokrój na porcje, podsmaż na rozgrzanym smalcu i podlej rosłem Knorr.

Krok 6

Uduś na małym ogniu. Po uduszeniu połącz z papryką, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej