Składniki
null
3 sztuki
null
2 sztuki
1 pęczek
1 szklanka
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka natrzyj czosnkiem i solą, po czym odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
Krok 2
Strąki umyj, wrzuć do piekarnika i upiecz.
Krok 3
Następnie usuń nasiona i pokrój.
Krok 4
Pomidory sparz, zdejmij skórkę , pokrój i wraz z papryką podduś na maśle.
Krok 5
Kurczaka pokrój na porcje, podsmaż na rozgrzanym smalcu i podlej rosłem Knorr.
Krok 6
Uduś na małym ogniu. Po uduszeniu połącz z papryką, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej