Kurczę ze świeżą papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczę ze świeżą papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

null

2 sztuki

1 pęczek

1 szklanka

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka natrzyj czosnkiem i solą, po czym odstaw na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2

Strąki umyj, wrzuć do piekarnika i upiecz.

Krok 3

Następnie usuń nasiona i pokrój.

Krok 4

Pomidory sparz, zdejmij skórkę , pokrój i wraz z papryką podduś na maśle.

Krok 5

Kurczaka pokrój na porcje, podsmaż na rozgrzanym smalcu i podlej rosłem Knorr.

Krok 6

Uduś na małym ogniu. Po uduszeniu połącz z papryką, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczę ze świeżą papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Serowy szpinak
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej