
Składniki
null
3 sztuki
null
2 sztuki
1 pęczek
1 szklanka
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka natrzyj czosnkiem i solą, po czym odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
Krok 2
Strąki umyj, wrzuć do piekarnika i upiecz.
Krok 3
Następnie usuń nasiona i pokrój.
Krok 4
Pomidory sparz, zdejmij skórkę , pokrój i wraz z papryką podduś na maśle.
Krok 5
Kurczaka pokrój na porcje, podsmaż na rozgrzanym smalcu i podlej rosłem Knorr.
Krok 6
Uduś na małym ogniu. Po uduszeniu połącz z papryką, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej