Kurczak aromatyczno-ziołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak aromatyczno-ziołowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżeczka

null

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, natrzyj ziołami z solą i pieprzem i odłóż na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Następnie włóż kurczaka do brytfanny i wlej na dno 2 łyżki oliwy.

Krok 3

Resztą oliwy posmaruj kurczaka.

Krok 4

Obsyp go posiekanym czosnkiem, przykryj i piecz w temperaturze 200 stopni 70 minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej