
Składniki
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżeczka
null
1 sztuka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oczyść, natrzyj ziołami z solą i pieprzem i odłóż na 30 minut w chłodne miejsce.
Krok 2
Następnie włóż kurczaka do brytfanny i wlej na dno 2 łyżki oliwy.
Krok 3
Resztą oliwy posmaruj kurczaka.
Krok 4
Obsyp go posiekanym czosnkiem, przykryj i piecz w temperaturze 200 stopni 70 minut w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej