Kurczak aromatyczno-ziołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak aromatyczno-ziołowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżeczka

null

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, natrzyj ziołami z solą i pieprzem i odłóż na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Następnie włóż kurczaka do brytfanny i wlej na dno 2 łyżki oliwy.

Krok 3

Resztą oliwy posmaruj kurczaka.

Krok 4

Obsyp go posiekanym czosnkiem, przykryj i piecz w temperaturze 200 stopni 70 minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej