Kurczak aromatyczno-ziołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak aromatyczno-ziołowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżeczka

null

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, natrzyj ziołami z solą i pieprzem i odłóż na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Następnie włóż kurczaka do brytfanny i wlej na dno 2 łyżki oliwy.

Krok 3

Resztą oliwy posmaruj kurczaka.

Krok 4

Obsyp go posiekanym czosnkiem, przykryj i piecz w temperaturze 200 stopni 70 minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Skubaniec z wiśniami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej