
Składniki
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżeczka
null
1 sztuka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oczyść, natrzyj ziołami z solą i pieprzem i odłóż na 30 minut w chłodne miejsce.
Krok 2
Następnie włóż kurczaka do brytfanny i wlej na dno 2 łyżki oliwy.
Krok 3
Resztą oliwy posmaruj kurczaka.
Krok 4
Obsyp go posiekanym czosnkiem, przykryj i piecz w temperaturze 200 stopni 70 minut w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej