Kurczak aromatyczno-ziołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak aromatyczno-ziołowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżeczka

null

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, natrzyj ziołami z solą i pieprzem i odłóż na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Następnie włóż kurczaka do brytfanny i wlej na dno 2 łyżki oliwy.

Krok 3

Resztą oliwy posmaruj kurczaka.

Krok 4

Obsyp go posiekanym czosnkiem, przykryj i piecz w temperaturze 200 stopni 70 minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej