Kurczak aromatyczno-ziołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak aromatyczno-ziołowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżeczka

null

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, natrzyj ziołami z solą i pieprzem i odłóż na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Następnie włóż kurczaka do brytfanny i wlej na dno 2 łyżki oliwy.

Krok 3

Resztą oliwy posmaruj kurczaka.

Krok 4

Obsyp go posiekanym czosnkiem, przykryj i piecz w temperaturze 200 stopni 70 minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak aromatyczno-ziołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grzaniec
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej