
Składniki
2 sztuki
null
null
1 sztuka
null
1 sztuka
1 sztuka
null
null
4 sztuki
null
2 sztuki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne umyj, osusz i posiekaj drobniutko razem z dymką i 2 ząbkami czosnku.
Krok 2
Wymieszaj, dodaj surowe jajko, pokrojoną w drobniutką kosteczkę, oczyszczoną z nasion papryczkę chili i bułkę tartą, tak aby powstała dość gęsta masa. Dopraw do smaku.
Krok 3
Formuj w małe pulpeciki i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 4
W tym czasie sparz i obierz ze skórek pomidory, potnij w kostkę, wymieszaj z pozostałym posiekanym czosnkiem.
Krok 5
Limonkę sparz, osusz i zetrzyj z połowy skórkę, resztę wyciśnij na sok.
Krok 6
Dodaj do posiekanych warzyw skórkę, dopraw do smaku sokiem i przyprawami.
Krok 7
Rybne pulpeciki podawaj na gorąco z dodatkiem pomidorowej salsy udekoruj potrawę posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej