Rybne tapas z pomidorową salsą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

232

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

1 sztuka

null

1 sztuka

1 sztuka

null

null

4 sztuki

null

2 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne umyj, osusz i posiekaj drobniutko razem z dymką i 2 ząbkami czosnku.

Krok 2

Wymieszaj, dodaj surowe jajko, pokrojoną w drobniutką kosteczkę, oczyszczoną z nasion papryczkę chili i bułkę tartą, tak aby powstała dość gęsta masa. Dopraw do smaku.

Krok 3

Formuj w małe pulpeciki i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 4

W tym czasie sparz i obierz ze skórek pomidory, potnij w kostkę, wymieszaj z pozostałym posiekanym czosnkiem.

Krok 5

Limonkę sparz, osusz i zetrzyj z połowy skórkę, resztę wyciśnij na sok.

Krok 6

Dodaj do posiekanych warzyw skórkę, dopraw do smaku sokiem i przyprawami.

Krok 7

Rybne pulpeciki podawaj na gorąco z dodatkiem pomidorowej salsy udekoruj potrawę posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej