
Składniki
2 sztuki
null
null
1 sztuka
null
1 sztuka
1 sztuka
null
null
4 sztuki
null
2 sztuki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne umyj, osusz i posiekaj drobniutko razem z dymką i 2 ząbkami czosnku.
Krok 2
Wymieszaj, dodaj surowe jajko, pokrojoną w drobniutką kosteczkę, oczyszczoną z nasion papryczkę chili i bułkę tartą, tak aby powstała dość gęsta masa. Dopraw do smaku.
Krok 3
Formuj w małe pulpeciki i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 4
W tym czasie sparz i obierz ze skórek pomidory, potnij w kostkę, wymieszaj z pozostałym posiekanym czosnkiem.
Krok 5
Limonkę sparz, osusz i zetrzyj z połowy skórkę, resztę wyciśnij na sok.
Krok 6
Dodaj do posiekanych warzyw skórkę, dopraw do smaku sokiem i przyprawami.
Krok 7
Rybne pulpeciki podawaj na gorąco z dodatkiem pomidorowej salsy udekoruj potrawę posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej