Rybne tapas z pomidorową salsą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne tapas z pomidorową salsą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

1 sztuka

null

1 sztuka

1 sztuka

null

null

4 sztuki

null

2 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne umyj, osusz i posiekaj drobniutko razem z dymką i 2 ząbkami czosnku.

Krok 2

Wymieszaj, dodaj surowe jajko, pokrojoną w drobniutką kosteczkę, oczyszczoną z nasion papryczkę chili i bułkę tartą, tak aby powstała dość gęsta masa. Dopraw do smaku.

Krok 3

Formuj w małe pulpeciki i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 4

W tym czasie sparz i obierz ze skórek pomidory, potnij w kostkę, wymieszaj z pozostałym posiekanym czosnkiem.

Krok 5

Limonkę sparz, osusz i zetrzyj z połowy skórkę, resztę wyciśnij na sok.

Krok 6

Dodaj do posiekanych warzyw skórkę, dopraw do smaku sokiem i przyprawami.

Krok 7

Rybne pulpeciki podawaj na gorąco z dodatkiem pomidorowej salsy udekoruj potrawę posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej