Rybne tapas z pomidorową salsą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne tapas z pomidorową salsą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

1 sztuka

null

1 sztuka

1 sztuka

null

null

4 sztuki

null

2 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne umyj, osusz i posiekaj drobniutko razem z dymką i 2 ząbkami czosnku.

Krok 2

Wymieszaj, dodaj surowe jajko, pokrojoną w drobniutką kosteczkę, oczyszczoną z nasion papryczkę chili i bułkę tartą, tak aby powstała dość gęsta masa. Dopraw do smaku.

Krok 3

Formuj w małe pulpeciki i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 4

W tym czasie sparz i obierz ze skórek pomidory, potnij w kostkę, wymieszaj z pozostałym posiekanym czosnkiem.

Krok 5

Limonkę sparz, osusz i zetrzyj z połowy skórkę, resztę wyciśnij na sok.

Krok 6

Dodaj do posiekanych warzyw skórkę, dopraw do smaku sokiem i przyprawami.

Krok 7

Rybne pulpeciki podawaj na gorąco z dodatkiem pomidorowej salsy udekoruj potrawę posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne tapas z pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej